Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

AFI Europe Romania a înregistrat o creştere cu 8% al venitului operaţional net în primele nouă luni

facebook.com
lobby bani

AFI Europe Romania, grupul care deţine mall-ul AFI Cotroceni, a anunţat, joi, că a înregistrat o rată de creştere de 8% a venitului operaţional net (NOI), până la 40,6 milioane de euro, faţă de nivelul înregistrat în aceeaşi perioadă a anului trecut, în contextul continuării expansiunii, scrie News.ro.

Compania îşi continuă expansiunea în Bucureşti şi în alte oraşe din România, potrivit directorului general al AFI Europe Romania, Doron Klein.

”Ne continuăm expansiunea în Bucureşti şi în alte oraşe din România, continuând şi diversificarea portofoliului nostru în toate zonele pieţei imobiliare – retail, birouri şi rezidenţial. În acest moment, portofoliul nostru comercial cuprinde peste 200.000 m2 în activele pe care le deţinem, 60.000 m2 închiriabili în dezvoltare şi 70.000 m2 închiriabili a căror dezvoltare o vom demara în 2019. În plus, anul viitor, vom vedea primele apartamente construite de AFI Europe în România, prima fază a AFI City urmând să fie finalizată până la finalul anului 2019”, a declarat Doron Klein.

AFI Cotroceni, cel mai mare mall din România, cu o rată de ocupare de 99%, a raportat un venit operaţional net de 27 de milioane de euro, cu 8% mai mare decât cel raportat în primele nouă luni din 2017.

”Vânzările retailerilor au crescut cu 9%, faţă de perioada ianuarie-septembrie 2017, ajungând la 185 de milioane de euro. În privinţa vizitatorilor zilnici, a fost înregistrată o creştere de 8% a numărului acestora în primele nouă luni ale anului 2018, cu o medie de 52.000 de persoane care vizitează zilnc AFI Cotroceni”, se arată în comunicat.

AFI Ploieşti, mallul din centrul oraşului Ploieşti, a generat un venit operaţional net de 3,7 milioane de euro în perioada ianuarie-septembrie 2018, nivel similar cu cel înregistrat pentru primele nouă luni din 2017. AFI Ploieşti are o rată de ocupare de 99%.

”Cu aproximativ 15.500 de persoane care vizitează mallul în fiecare zi, în creştere cu 4% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, vânzările retailerilor au crescut cu 10%, atingând un nivel de 45 de milioane de euro în primele nouă luni din 2018”, se arată în comunicat.

Complexul de birouri AFI Park 1-5 al AFI Europe Romania, situat în proximitatea AFI Cotroceni, a avut un venit operaţional net de aproximativ 10 milioane de euro, în creştere cu 14% faţă de primele nouă luni ale acestui an. Suprafaţa de 70.000 m2 este închiriată în totalitate, potrivit companiei.

Totodată, lucrările pentru AFI City, primul proiect rezidenţial al companiei în România, au început la jumătatea anului 2018, iar prima fază va fi finalizată în 2019, când primele 190 de apartamente vor fi disponibile pentru noii proprietari, marcând astfel intrarea companiei pe piaţa rezidenţială locală.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.