Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

AFIR: Fondurile pentru sprijinirea tinerilor fermieri prin DR-30, componenta națională, epuizate

facebook.com
AFIR

AFIR: Fondurile pentru sprijinirea tinerilor fermieri prin DR-30, componenta națională, epuizate

Fondurilor disponibile pentru intervenția DR-30 Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri, componenta națională din cadrul Planului Strategic pentru Politica Agricolă Comună 2023 – 2027, au fost epuizate, a anunțat luni Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR), potrivit Mediafax.

Potrivit unui comunicat al AFIR, în perioada 2 noiembrie – 19 ianuarie 2024, agenția a primit 3.761 de cereri de finanțare depuse de tinerii fermieri prin DR-30, componenta națională. Valoarea totală a solicitărilor de finanțare depuse online este de 263,27 milioane de euro. Astfel, procentul depunerilor a ajuns la 150,05% din alocarea stabilită.

Termenul limită din anunțul de lansare a sesiunii era 31 ianuarie 2024, ora 16.00, iar alocarea stabilită pentru această sesiune a fost de 175,5 milioane de euro.

Sprijinul financiar prin intermediul acestei intervenții este 100% nerambursabil, în valoare de 70.000 de euro/proiect și se acordă tinerilor fermieri a căror solicitare de finanțare a fost declarată eligibilă și selectată pentru finanțare.

„Fondurile se acordă în baza unui plan de afaceri sub formă de sumă forfetară, în două tranșe – o tranșă de 75% din cuantumul sprijinului la semnarea contractului de finanțare și a doua tranșă de 25% din cuantumul sprijinului, în funcție de implementarea corectă a Planului de afaceri, fără a depăși trei ani sau cinci ani pentru sectorul pomicol și struguri de masă, de la semnarea Contractului de finanțare”, se arată într-un comunicat al agenției.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.