Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Afirmaţii uluitoare ale lui Erdogan: Ce le-a transmis preşedintele femeilor din Turcia

familia Erdogan

Preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a cerut duminică femeilor din ţara sa să facă cel puţin trei copii, el apreciind că o femeie este 'incompletă' dacă nu are urmaşi, consemnează AFP.

 

Remarca lui Erdogan este ultima dintr-o serie de afirmaţii controversate pe care le-a lansat pe tema creşterii populaţiei Turciei, care oricum a crescut puternic în ultimii ani.

 

Şeful statului turc a ţinut să sublinieze că este un susţinător înfocat al dreptului femeilor de a-şi construi o carieră profesională, dar a insistat că aceasta nu ar trebui să le împiedice să-şi întemeieze o familie numeroasă.

 

'Respingerea maternităţii înseamnă renunţarea la umanitate', a menţionat Erdogan într-un discurs susţinut la inaugurarea noului sediu al Asociaţiei Femeilor Turce şi a Democraţiei (KADEM). 'Le-aş recomanda să facă cel puţin trei copii', a punctat el în discurs, cu argumentul că 'familiile puternice conduc la naţiuni puternice'.

 

Într-un alt discurs, Erdogan a susţinut lunea trecută că familiile musulmane trebuie să respingă planningul familial şi contracepţia, afirmaţie criticată apoi de activistele feministe. 'O spun foarte clar. Vom creşte descendenţa noastră (...) Ni se vorbeşte de contracepţie, de planning familial. Nicio familie musulmană nu poate avea o asemenea mentalitate', a spus preşedintele turc, care el însuşi are patru copii, doi băieţi şi două fete.

 

Conform statisticilor oficiale, populaţia Turciei a ajuns anul trecut la aproape 79 de milioane de locuitori, faţă de 68 de milioane în anul 2000, conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.