Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Afirmaţiile lui Donald Trump despre migranţi au dus la convocarea ambasadorului american din Nigeria

nigeria harta

Guvernul nigerian l-a convocat luni pe ambasadorul SUA pentru a da explicaţii în legătură cu afirmaţiile preşedintelui Donald Trump potrivit căruia unii imigranţi din Africa şi Haiti vin din 'ţări de rahat' (shithole countries), a declarat ministrul de externe al Nigeriei, Geoffrey Onyeama, citat de Reuters, conform Agerpres.

El a răspuns la un mesaj adresat de Reuters în care a confirmat că ambasadorul Stuart Symington a fost convocat, fără a da alte detalii. Trump ar fi făcut remarcile joi la o întâlnire privată cu parlamentari pe tema imigraţiei. Un senator american (membru al Partidului Democrat) ce a participat la reuniune a afirmat că preşedintele a folosit 'un limbaj josnic, vulgar' şi a repetat de mai multe ori expresia 'shithole countries' atunci când a vorbit despre Haiti sau ţări africane.

Preşedintele american a negat că ar fi folosit un astfel de limbaj, admiţând însă că s-a exprimat în termeni duri la acea întâlnire, dar el a fost criticat în multe ţări africane şi de către organizaţii internaţionale pentru apărarea drepturilor omului. Ţări din Uniunea Africană i-au solicitat vineri să-şi ceară scuze.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.