Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Află care este tratamentul modern al cancerului colorectal

dr martian

Intervențiile chirurgicale asistate robotic constituie, în prezent, o opțiune ultraperformantă de tratament minim invaziv în cancerul de colon. Chirurgia robotică utilizează o tehnologie de vârf, care ajută chirurgii să depășească limitele intervențiilor deschise și chiar pe cele ale chirurgiei laparoscopice. În cancerul de colon, chirurgia robotică aduce pacientului numeroase beneficii, precum recuperarea rapidă, spitalizarea scurtă, cicatrici puțin vizibile, reluarea precoce a activităților zilnice, rate de complicații minime, durere și sângerare reduse, nesemnificative.

Chirurgia asistată de robot are aplicabilitate largă în patologia oncologică, inclusiv în cancerul tractului digestiv inferior, compus din intestin subțire, intestin gros și rect. Tratamentul chirurgical robotic poate avea mai multe abordări în cancerul colorectal, în funcție de indicațiile operatorii: colectomie parțială, colectomie extinsă cu montare de colostomă, rezecție ganglionară. Chirurgia robotică poate trata cu succes și complicații provocate de prezența tumorii – blocaj, ocluzie intestinală, durere severă, sângerare masivă.

Chirurgia robotică ocupă un loc special în chirurgia oncologică, deoarece și-a dovedit eficacitatea în intervențiile chirurgicale laborioase, care necesită disecții minuțioase, în regiuni anatomice greu accesibile și complexe. La Spitalul Clinic SANADOR, pacienții beneficiază de intervenții de chirurgie generală realizate cu ajutorul sistemului robotic de ultimă generație da Vinci Xi.

Robotul chirurgical da Vinci Xi este cel mai nou robot chirurgical la nivel internațional, fiind rezultatul a peste 25 de ani de cercetare și inovație în domeniul chirurgiei robotice. Robotul da Vinci este utilizat cu succes în numeroase proceduri chirurgicale oncologice, având o serie de funcții majore: planificarea pre- și intra-operatorie, ghidarea robotică și navigația în timpul intervenției. Cu ajutorul funcției de planificare preoperatorie, medicul chirurg planifică cu acuratețe fiecare etapă a intervenției chirurgicale înainte de a intra în sala de operație, identificând astfel cele mai bune soluții operatorii pentru fiecare pacient în parte.

Sistemul da Vinci Xi permite medicului chirurg să efectueze intervenții minim invazive, controlând o consolă într-o poziție ergonomică, utilizând un set avansat de instrumente și beneficiind de o vedere tridimensională de înaltă rezoluție a câmpului operator. Ghidarea robotică și navigația cu vizibilitate bună oferă chirurgului control deplin și posibilitatea realizării unei manopere chirurgicale minuțioase, exacte, eficiente și sigure pentru pacient.

La Spitalul Clinic SANADOR, cei mai experimentați chirurgi folosesc sistemul robotic de ultimă generație da Vinci Xi pentru a rezolva cazuri complexe. Spitalul este ultramodern, complex și complet, și deține cele mai bine dotate blocuri operatorii din sistemul medical privat și o secție ultraperformantă de terapie intensivă, cu 40 de paturi, toate dotate cu cele mai noi echipamente.

Echipa de chirurgie generală de la Spitalul Clinic SANADOR, formată din medici cu experiență operatorie bogată, practică intervenții minim invazive asistate robotic, dar și laparoscopice sau deschise, în funcție de indicația operatorie. SANADOR oferă astfel toate opțiunile pentru un tratament chirurgical oncologic corect, în deplină siguranță, cu cele mai moderne echipamente și în condiții de confort crescut.

Chirurgia robotică vine să compenseze limitele chirurgiei clasice și ale celei laparoscopice, crescând considerabil calitatea imaginii asupra câmpului operator, amplificând dexteritatea și îmbunătățind precizia chirurgicală. La SANADOR, abordarea sigură a unor proceduri chirurgicale extrem de complexe complexe este posibilă cu puține complicații, cu spitalizări scurte, cu cele mai bune rezultate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.