Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Aflat pe o pantă descendentă, Jair Bolsonaro strigă fraudă, înainte ca alegerile să fi început: Nu pot participa la o farsă

Jair Bolsonaro

Preşedintele Jair Bolsonaro a pus la îndoială alegerile din Brazilia, declarând în faţa câtorva sute de mii de partizani reuniţi pentru o zi mare de mobilizare la Sao Paulo că nu poate "participa la o farsă", notează AFP.

Preşedintele de extremă dreaptă, căruia toate sondajele îi prezic o înfrângere la alegerile din octombrie 2022 împotriva ex-preşedintelui de stânga Luiz Inacio Lula da Silva, a lansat din nou un apel la modificarea sistemului actual de vot electronic, susţinând că acesta permite fraude, informează Agerpres.

"Vrem alegeri curate, democratice, cu numărătoarea publică a voturilor", a declarat şeful statului. "Nu pot participa la o farsă precum cea promovată de preşedintele Tribunalului Suprem Electoral", a adăugat el.

Jair Bolsonaro susţine fără dovezi că votul electronic, în vigoare în Brazilia din 1996, este afectat de fraude şi că ar fi trebuit să iasă victorios din primul tur în 2018.

El pretinde ca fiecare vot electronic să fie validat cu o chitanţă tipărită pentru a permite renumărarea voturilor în cazul unei contestaţii. Un sistem care, potrivit specialiştilor, favorizează tocmai frauda.

Aceste declaraţii intervin în contextul unei zile în care Jair Bolsonaro a încercat să mobilizeze mulţimi de simpatizanţi în marile oraşe ale Braziliei pentru a obţine sprijin în confruntarea cu Curtea Supremă.

Instanţa a deschis diverse anchete împotriva lui, în special pentru diseminarea de false informaţii.

"Spuneţi-le ticăloşilor că nu voi fi luat niciodată prizonier", a lansat el sfidător, mai scrie AFP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.