Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

AFM: Bugetul 'Casa Verde Fotovoltaice', alocat regiunii Nord-Vest, rezervat în trei minute

RADOR
Casa Verde Fotovoltaice

AFM: Bugetul ''Casa Verde Fotovoltaice'', alocat regiunii Nord - Vest, rezervat în trei minute.

Bugetul de 240,02 milioane de lei alocat regiunii Nord - Vest în cadrul Programului "Casa Verde Fotovoltaice" a fost rezervat integral în primele trei minute, prin înscrierea unui număr de 12.001 de persoane fizice, a anunţat, marţi, Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM), într-un comunicat de presă transmis AGERPRES.

"Astăzi, 6 iunie 2023, a demarat sesiunea de înscriere a persoanelor fizice în cadrul Programului privind instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică, în vederea acoperirii necesarului de consum şi livrării surplusului în reţeaua naţională - Casa Verde Fotovoltaice, pentru Regiunea Nord Vest - judeţele Bihor, Bistriţa-Năsăud, Cluj, Sălaj, Satu Mare şi Maramureş. Bugetul de 240.020.000 de lei alocat acestei regiuni a fost rezervat integral în primele trei minute prin înscrierea unui număr de 12.001 persoane fizice", precizează sursa citată.

Înscrierile persoanelor fizice în cadrul programului, prin intermediul aplicaţiei informatice, vor continua astfel: 9 - 12 iunie în Regiunea Sud - Est (judeţele Brăila, Buzău, Constanţa, Galaţi, Vrancea şi Tulcea) - buget de 212.400.000 lei; 14 - 16 iunie în Regiunea Sud Muntenia (judeţele Argeş, Călăraşi, Dâmboviţa, Giurgiu, Ialomiţa, Prahova şi Teleorman) - buget de 280.900.000 lei; 19 - 21 iunie în Regiunea Sud - Vest (judeţele Dolj, Gorj, Mehedinţi, Olt şi Vâlcea) - buget de 174.300.000 lei; 22 - 26 iunie în Regiunea Vest (judeţele Arad, Caraş-Severin, Hunedoara şi Timiş) - buget de 200.480.000 lei, conform Agerpres.

De asemenea, perioada 27 - 29 iunie este rezervată unităţilor de cult din toate regiunile, iar bugetul alocat este de 17,5 milioane de lei.

Bugetul total alocat programului "Casa Verde Fotovoltaice" se ridică la valoarea de 1,75 miliarde de lei.

Finanţarea se acordă în cuantum de maximum 20.000 de lei, pentru fiecare proiect, sub condiţia suportării unei contribuţii proprii a beneficiarului de 2.000 de lei.

Suma finanţată de AFM se scade de către instalatorul validat din valoarea totală a facturii, iar diferenţa până la valoarea totală a facturii se suportă de beneficiar din surse financiare proprii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.