Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Africa de Sud, a cincea ţară cea mai afectată de pandemia de coronavirus din lume, a depăşit jumătate de milion de cazuri şi 8.000 de decese

Agerpres
Africa de Sud coronavirus

Africa de Sud, a cincea ţară cea mai afectată de pandemia de coronavirus din lume, a depăşit în ultimele 24 de ore jumătate de milion de cazuri de COVID-19, ajungând la 503.290 de contagieri, şi a înregistrat 148 noi decese într-o singură zi, potrivit cifrelor publicate de guvernul sud-african, relatează duminică EFE, potrivit AGERPRES.

"În ţara noastră, 8.153 de persoane şi-au pierdut până acum viaţa, iar datele actualizate ale deceselor provocate de noul coronavirus ar putea depăşi această cifră", notează într-un comunicat preşedintele sud-african, Cyril Ramaphosa.

Rata de mortalitate în această ţară africană rămâne de 1,6 %, mult mai scăzută decât media globală, şi peste o treime dintre cei infectaţi s-au vindecat.

Citește și: SURSE - Băsescu pregătește un atac în FORȚĂ: cum s-au făcut jocurile în culisele negocierilor de pe dreapta

Deşi noile contagieri continuă să depăşească zilnic 10.000 de cazuri, guvernul consideră că infecţiile s-au stabilizat, mai ales în marele focar epidemiologic al ţării, în provincia centrală Gauteng, unde sunt localizate metropolele Pretoria şi Johannesburg.

"Deşi este curând să tragem concluzii, acest lucru arată că măsurile de prevenire care au fost adoptate de ţara noastră au avut efect", a precizat preşedintele Ramaphosa.

Africa de Sud a impus o izolare foarte strictă la începutul pandemiei, în martie, când se înregistrau 400 de cazuri, care au fost însă ridicate după două luni când numărul contagierilor începuse să crească şi după consecinţele economice dure observate asupra populaţiei.

În pofida situaţiei actuale critice, nu se consideră că Africa de Sud a depăşit pragul de sus al primului val de COVID-19, având în vedere că se aşteaptă limite epidemice maxime pentru luna august.

Citește și: Raed Arafat a EXPLODAT, după demisia epidemiologilor de la DSP București: Au DEZERTAT ca soldatul în război

Guvernul nu prevede totuşi o reîntoarcere la izolare, dar a reimpus o serie de măsur,i precum interdicţia de circulaţie pe timpul nopţii, suspendarea cursurilor şcolare în următoarele săptămâni, interdicţia vânzării de alcool pentru a limita spitalizările şi punerea la dispoziţia a mai multor paturi la secţiile de terapie intensivă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.