Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Africa de Sud intenționează să introducă un cadru menit să protejeze investitorii vulnerabili în criptomonede de un 'potențial foarte riscante'

news.coincu.com
mastercard bitcoin criptomonede

Unathi Kamlana, comisarul Autorității de Conduită a Sectorului Financiar din Africa de Sud, a declarat că lansarea de către guvern a unui cadru cripto ar avea ca scop atenuarea oricăror riscuri potențiale.

Potrivit unui raport de vineri de la Bloomberg, Kamlana a spus că autoritatea de reglementare financiară intenționează să prezinte un cadru de reglementare la începutul anului 2022 menit să protejeze investitorii de activele cripto „potențial foarte riscante”. Comisarul a spus că orice cadru pentru cripto va fi creat în coordonare cu Autoritatea Prudențială și Consiliul de Supraveghere Financiară al Băncii de Rezervă din Africa de Sud, conform cointelegraph.com

„Ceea ce dorim să putem face este să intervenim atunci când credem că ceea ce este oferit clienților potențiali sunt produse pe care ei nu le înțeleg și care sunt potențial foarte riscante”, a spus Kamlana. „Trebuie să fim foarte atenți să nu le legitimăm doar.”

Comentariile comisarului FSCA urmează grupului de lucru interguvernamental Fintech din Africa de Sud, care a afirmat în iunie că va pune bazele reglementării „etapate și structurate” a criptomonedelor în Africa de Sud. Politica națiunii africane cu privire la cripto a fost în mare măsură una de neinterferență, dar și de avertizare a publicului că a existat puțină protecție sau recurs din partea guvernului pentru escrocherii sau fraudă.

Când co-fondatorul platformei de investiții criptografice din Africa de Sud AfriCrypt a dispărut cu miliarde de fonduri ale utilizatorilor , FSCA a spus că nu poate lua măsuri, deoarece activele cripto nu erau reglementate în țară. După ce a primit un avertisment, principalul schimb de criptomonede Binance a contestat, de asemenea , autoritatea FSCA în calitate de autoritate de reglementare financiară a Africii de Sud, argumentând în schimb că Centrul de Informații Financiare a țării a asigurat că firmele cripto se conformează cu legile locale.

În mai, Banca de Rezervă a Africii de Sud a început un studiu exploratoriu privind lansarea unei monede digitale a băncii centrale, sau CBDC. Banca centrală face, de asemenea, parte dintr-un program pilot cu cei din Australia, Singapore și Malaezia pentru a testa reglementări internaționale folosind CBDC.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.