Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Africa SE LUPTĂ cu statele bogate pentru a obţine teste pentru coronavirus

teste coronavirus

Africa se află în concurenţă cu statele bogate pentru a procura teste şi alte echipamente necesare pentru a încetini răspândirea noului coronavirus, au declarat joi responsabili ai Uniunii Africane (UA), relatează AFP, citată de Agerpres.

"Avem nevoie de ajutor pentru depistarea" cazurilor, a declarat Kwesi Quartey, vicepreşedintele Comisiei UA, în cadrul unei conferinţei de presă la Addis Abeba.

Şeful Centrului african pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC), Dr. John Nkengasong, a reclamat lipsa de teste pe continent precum şi a altor echipamente esenţiale.

"De asemenea, suntem lăsaţi deoparte în ceea ce priveşte echipamentele de protecţie personală şi produsele de care avem nevoie pentru toată gama de răspuns" la noul coronavirus, a spus el, înainte de a cere cu fermitate: ''Aceasta trebuie să înceteze".

În cursul zilei de joi, erau aproximativ 11.400 de cazuri de coronavirus - dintre care 572 de morţi - pe continentul african, o creştere de 4.000 într-o săptămână, potrivit doctorului Nkengasong, care este preocupat de o ''creştere rapidă'' a numărului de cazuri.

Citește și: Un tratament anti-COVID-19 a avut succes la șase pacienți în stare gravă din Israel

Dar capacităţile de testare sunt foarte limitate în majoritatea ţărilor africane, ceea ce le-a determinat pe unele persoane să sugereze că numărul de cazuri ar putea fi în mare măsură subestimat.

''Din păcate, acest virus este în faţa noastră. Trebuie să recunoaştem că suntem în război, dar că inamicul este înaintea noastră în ceea ce priveşte descoperirile ştiinţifice '', a adăugat el.


UA a distribuit până în prezent 70.000 de kit-uri de screening statelor membre şi intenţionează să înceapă săptămâna viitoare să le ofere încă 100.000.

Miliardarul chinez Jack Ma a oferit în martie 20.000 fiecărei ţări africane, ceea ce, potrivit lui Nkengasong, ''a dat puţin aer'' Uniunii Africane.

Organizaţia pan-africană ''negociază cât se poate de dur'' pentru obţinerea acestor teste şi încearcă să centralizeze la cartierul său general din Addis Ababa ansamblul cererilor din continent, a adăugat el.

"Africa mai are timp să lupte şi să câştige această bătălie" împotriva coronavirusului, a spus el. ''Avem aproximativ 11.000 de cazuri. Ştim ce să facem, (dar) ne lipsesc mijloacele'', a menţionat oficialul citat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.