Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Agent de poliţie reţinut pentru luare de mită şi divulgarea de informaţii despre controale la materialul lemnos

Romsilva
lemne de foc

Un agent de poliţie din cadrul IPJ Giurgiu a fost reţinut pentru infracţiuni de corupţie după ce ar fi comis 19 acte materiale de luare de mită în formă continuată şi ar fi divulgat unele informaţii secrete de serviciu sau nepublice cu privire la controale ce urmau a fi efectuate la depozite de material lemnos, potrivit Agerpres.

"Ofiţeri de poliţie ai Direcţiei Generale Anticorupţie - Serviciul Judeţean Anticorupţie Giurgiu, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu, au efectuat joi, 30 iunie, activităţi procedurale într-o cauză penală având ca obiect infracţiuni de corupţie. Astfel, au pus în executare un mandat de percheziţie domiciliară, un altul de percheziţie auto şi au ridicat înscrisuri de la o instituţie publică. În cauză, este vizat un agent de poliţie din cadrul IPJ Giurgiu - Serviciul Ordine Publică. Infracţiunile reţinute în sarcina acestuia sunt luare de mită în formă continuată, respectiv 19 acte materiale, trafic de influenţă şi divulgarea unor informaţii secrete de serviciu sau nepublice, în formă continuată, respectiv patru acte materiale", se arată într-un comunicat de presă, emis vineri, de Serviciul Judeţean Anticorupţie Giurgiu .

Din cercetările efectuate până în prezent a rezultat faptul că, în perioada aprilie 2021- iunie 2022, agentul de poliţie, cu atribuţii de serviciu pe linia controlului şi constatării infracţiunilor, respectiv a contravenţiilor la regimul silvic, pe raza judeţului Giurgiu, a pretins şi primit, cu titlu de mită, de la administratorii sau reprezentanţii unor depozite de material lemnos, sume de bani şi foloase, în valoare totală de 29.120 lei şi, de asemenea, a divulgat acestora informaţii cu privire la controale ce urmau a fi efectuate.

Totodată, în cauză, autorităţile mai efectuează acte de urmărire penală cu privire la activitatea infracţională a altor cinci persoane.

Procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu a emis o ordonanţă de reţinere faţă de agentul de poliţie pentru o perioadă de 24 de ore, urmând ca instanţa să dispună măsuri procesuale în consecinţă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.