Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Agenţia britanică de luptă împotriva criminalităţii a anunţat că a capturat 398 kg de heroină ascunsă într-un container cu prosoape şi halate de baie

droguri

Agenţia britanică de luptă împotriva criminalităţii (NCA) a anunţat marţi că a capturat 398 kg de heroină ascunsă într-un container care transporta prosoape şi halate de baie, într-una "din cele mai importante capturi" de droguri realizate vreodată în Regatul Unit, potrivit AGERPRES.

Citește și: Sondaj: Klaus Iohannis, de neoprit în cursa către Cotroceni! Surpriza de pe locul doi

Drogurile, în valoare de circa 43 milioane de euro la revânzare, au fost descoperite în 2 august într-o navă care transporta containere, la Felixstowe, un port pe coasta estică a Angliei, unde nava făcea escală înainte de a pleca spre Anvers, în Belgia, conform unui comunicat al NCA.

După ce a confiscat heroina, poliţia britanică a pus containerul în care o găsise la loc şi a lăsat nava să părăsească Felixstowe.

La sosirea la Anvers, containerul a fost recuperat de un camion şi transportat la Rotterdam, în Olanda, sub supravegherea constantă a poliţiei.

Citește și: Silviu Mănăstire pune tunurile pe USR-PLUS! Ce are în comun Alianța 2020 cu partidul lui Gabriel Oprea

Luni, când containerul urma să fie descărcat, poliţia olandeză a efectuat două arestări, în timp ce autorităţile britanice reţinuseră un individ la Bromsgrove, în centrul Angliei.

"Capturarea unei atât de mari cantităţi de heroină este rezultatul unei anchete punctuale, bazată pe informaţii, efectuată de NCA, cu parteneri internaţionali şi britanici", a declarat Colin William, director regional al operaţiunilor NCA, în comunicat.

Citește și: Ieșire scandaloasă a unui fost candidat USR, în legătură cu cazul de la Galați: ‘Panarama aia mică și-a tras-o până a rupt-o ăla’

"Este aproape sigur că o parte din droguri ar fi fost vândute în Regatul Unit, alimentând violenţa", a adăugat el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.