Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Agenţia Europeană a Medicamentului aprobă doza booster de la Pfizer pentru adolescenţi şi vaccinul Moderna pentru copiii de 6-11 ani

vestidinrusia.ro
Moderna Pfizer vaccin

Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a dat joi undă verde dozei de rapel (booster) a vaccinului Pfizer-BioNTech contra COVID-19, denumit Comirnaty, pentru copiii de 12 ani şi peste această vârstă, informează AFP.

"Comitetul pentru Medicamente de Uz Uman (CHMP) al EMA a recomandat ca o doză de rapel a vaccinului anti-COVID-19 Comirnaty să poată fi administrată, acolo unde este cazul, adolescenţilor începând cu vârsta de 12 ani", a declarat autoritatea europeană de reglementare într-un comunicat de presă.

Totodată, EMA a dat joi undă verde utilizării extinse a vaccinului Moderna la copiii cu vârsta cuprinsă între 6 şi 11 ani, informează Reuters.

Vaccinul Moderna, Spikevax, este deja aprobat pentru utilizare la adulţi şi copii de 12 ani şi peste această vârstă. Doza de Spikevax la copiii cu vârsta cuprinsă între 6 şi 11 ani va fi de 50 de micrograme în loc de 100 de micrograme utilizate pentru persoanele de 12 ani şi peste această vârstă, a indicat agenţia, potrivit Agerpres.ro.

Recomandările CHMP al EMA vor fi urmate de decizii finale ale Comisiei Europene.

Demersurile vin după ce mai multe ţări UE au început deja să ofere adolescenţilor doze booster cu vaccinul Pfizer.

Comitetul german pentru vaccinuri a recomandat în ianuarie tuturor copiilor cu vârsta între 12 şi 17 să primească o doză booster, după schema iniţială cu două doze. Alte naţiuni din regiune au urmat exemplul.

Centrul European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (ECDC) a declarat într-un raport din această lună că zece ţări din Spaţiul Economic European, care cuprinde cele 27 de state membre ale UE

plus Liechtenstein, Islanda şi Norvegia, recomandaseră deja o doză booster pentru persoanele sub 18 ani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.