Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Agenţia Europeană a Medicamentului recomandă autorizarea tratamentului preventiv de la AstraZeneca pentru persoanele peste 12 ani

AstraZeneca

Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a anunţat joi că a recomandat introducerea pe piaţă pentru persoanele peste 12 ani a tratamentului preventiv Evusheld de la AstraZeneca, destinat persoanelor al căror sistem imunitar este prea slăbit pentru a răspunde la vaccinare, relatează AFP şi Reuters.

Autoritatea de reglementare europeană "a recomandat acordarea autorizaţiei de introducere pe piaţă pentru Evusheld, dezvoltat de AstraZeneca AB, pentru prevenirea COVID-19 la adulţii şi adolescenţii începând de la 12 ani, cu o greutate de cel puţin 40 kg înainte de o potenţială expunere" la virus, a afirmat EMA într-un comunicat.

Cocktailul terapeutic Evusheld combină două tipuri de anticorpi de sinteză (Tixagevimab şi Cilgavimab) şi se administrează sub forma a două injecţii intramusculare. Este considerat eficient împotriva variantei Omicron de coronavirus, potrivit Agerpres.ro.

Aceşti anticorpi ajută sistemul imunitar să lupte împotriva virusului atunci când îl întâlneşte, ţintind proteina sa Spike, care îi permite să intre în celule pentru a le infecta.

Autoritatea de reglementare europeană a declarat că a luat această decizie după ce a analizat rezultatele unui studiu efectuat pe un număr de peste 5.000 de persoane.

"Profilul de siguranţă al Evusheld a fost favorabil, iar efectele secundare au fost în general uşoare, cu un număr mic de persoane care au avut reacţii", a afirmat EMA.

Autoritatea de reglementare a concluzionat că beneficiile medicamentului depăşesc riscurile şi va trimite recomandarea sa Comisiei Europene pentru o decizie rapidă aplicabilă în toate statele membre UE.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.