Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Agenţia France-Presse 'pune tunurile' pe 'fake-news': Agenția își extinde rețeaua 'fact-checking' în Spania și Argentina

The Stream
fake news

Agenţia France-Presse a anunţat marţi extinderea în Spania şi Argentina a reţelei sale de jurnalişti pentru 'fact-checking'' (verificarea unor informaţii cu caracter îndoielnic), deja prezentă în 17 ţări, prin intermediul unui nou contract cu Facebook, relatează AFP, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Sebastian Ghiță: ‘O voce românească trebuie să se audă tare şi răspicat’

Aceste două noi ţări se adaugă Libanului, unde AFP a anunţat la începutul anului implementarea unei echipe de ''fact-checking'' responsabilă cu acoperirea Orientului Mijlociu şi a Africii de Nord.

AFP, care doreşte să devină o referinţă pentru media la nivel mondial în lupta împotriva ''fake news'' (''ştiri false''), îşi dezvoltă puternic de doi ani participarea la programul global de ''fact-checking'' al Facebook, printre alte iniţiative precum contribuţia la proiectul CrossCheck în perioada alegerilor prezidenţiale din Franţa, în 2017.

Această nouă extindere, cu implantarea unor jurnalişti profesionişti la Madrid şi Buenos Aires, în afară de echipe deja instalate în Columbia şi Mexic, va permite AFP să consolideze lupta împotriva dezinformării în spaţiul hispanofon.

Cu programul său de ''fact-checking'' lansat la sfârşitul anului 2016, Facebook încearcă să combată difuzarea de informaţii false sau ''fake news'' plătind jurnalişti din mass-media, cum ar fi cei ai AFP, pentru a verifica veridicitatea informaţiilor distribuite masiv pe reţeaua de socializare (mesaje scrise, fotografii, videoclipuri etc.) şi suspectate de a fi false.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.