Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Agenţia medicamentului din Italia a aprobat cea de-a treia doză de vaccin anti-COVID-19 pentru grupurile vulnerabile

smartradio.ro
vaccin femeie

Agenţia medicamentului din Italia (AIFA) a aprobat joi administrarea celei de-a treia doze de vaccin anti-COVID-19 pentru categoriile de populaţie vulnerabile, informează Reuters.

Agenţia a aprobat aşa numita doză "de consolidare" pentru acele persoane considerate că dispun de o protecţie mai scăzută după imunizarea cu cele două doze convenţionale - persoanele imunocompromise, cele peste 80 de ani şi rezidenţii din căminele de bătrâni.

Cea de-a treia doză de vaccin a fost de asemenea aprobată pentru cadrele medicale din prima linie expuse frecvent la virus, potrivit Agerpres.ro.

A treia doză trebuie administrată după cel puţin şase luni de la rapel pentru toate grupurile, cu excepţia persoanelor imunocompromise, la care serul va fi administrat după 28 de zile, conform recomandării AIFA.

Recomandarea a fost transmisă Ministerului Sănătăţii, care urmează să o aprobe în următoarele zile.

Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a declarat la începutul acestei luni că evaluează administrarea unei a treia doze de vaccin anti-COVID-19 care ar trebui oferită la şase luni după rapel.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a cerut un moratoriu asupra celei de-a treia doze de vaccin cel puţin până la sfârşitul lunii septembrie, pentru a permite ca un număr mai mare de doze să ajungă la persoanele din ţările cu un acces limitat la vaccinuri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.