Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Agenţia Mondială Antidoping își schimbă regulile de guvernanţă

sport.ro
Agentia Mondiala Antidoping

Agenţia Mondială Antidoping (AMA/WADA) a adoptat joi, la Paris, un set de noi reguli de guvernanţă, de natură să relaxeze relaţia cu Statele Unite care au condiţionat de eforturi în acest sens vărsarea întregii lor contribuţii financiare pe anul în curs, transmite AFP.

Consiliul fondator al AMA/WADA, format din mişcarea sportivă şi din membri ai guvernelor, a aprobat în unanimitate propunerile discutate anterior în timpul şedinţei comitetului său executiv.

În luna iulie, SUA a condiţionat vărsarea celei de a doua tranşe a contribuţiei financiare, dintr-un total de 2,9 milioane dolari, de luarea unor noi măsuri în privinţa guvernanţei AMA/WADA.

Agenţia Mondială Antidoping a precizat atunci că reformele sunt în discuţie, într-un moment în care relaţia cu SUA era tensionată, această ţară reproşând o lipsă de independenţă a organizaţiei.

Noile măsuri au fost prezentate şi adoptate joi la Paris, fiind primite favorabil de Ruhal Gupta, proaspăt director al biroului care se ocupă de strategia naţională de luptă contra drogurilor în Statele Unite, prezent în Franţa: ''Felicit AMA/WADA pentru aceste propuneri''.

Preşedintele AMA/WADA, Witold Banka, a declarat într-o conferinţă de presă că ''s-a făcut un pas foarte pozitiv'' şi este optimist în ce priveşte plata tranşei a doua.

Concret, noile reguli modifică componenţa forurilor de decizie. Astfel, Comitetul Executiv va include un membru independent suplimentar şi un membru ales de Comisia sportivilor. În Consiliul fondator vor intra de asemenea membri noi, doi de la agenţiile naţionale antidoping şi doi din partea sportivilor.

Aceste reforme ar urma să intre în vigoare din 2023, a precizat Olivier Niggli, director general al AMA/WADA, informează Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.