Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Agenţia Mondială Antidoping sancţionează Tunisia

www.satuharapan.com
dopaj, doping

Agenţia Mondială Antidoping (AMA/WADA) a anunţat marţi că va adopta sancţiuni împotriva Tunisiei din cauza faptului că legislaţia acestei ţări nu este în conformitate cu noul Cod mondial antidoping, informează AFP.

Tunisia nu ar trebui să mai poată găzdui campionate regionale, continentale sau mondiale, iar steagul tunisian nu va fi autorizat să fie ridicat la Jocurile Olimpice şi Paralimpice, până când ţara nu va fi reintegrată de către AMA.

De asemenea, reprezentanţii tunisieni nu vor fi eligibili să facă parte din comitetele sau consiliile de administraţie ale AMA.

Într-un comunicat de presă, agenţia precizează că decizia de neconformitate, ''finală" şi "cu efect imediat", împotriva Tunisiei, rezultă din "incapacitatea acesteia de a implementa pe deplin versiunea 2021 a Codului mondial antidoping în cadrul sistemului său juridic".

Tunisia a avut la dispoziţie patru luni, începând din noiembrie 2023, pentru a adopta "un anumit număr de modificări ale textelor legislative şi de reglementare" pentru a se conforma codului în cadrul juridic tunisian.

Însă, la începutul lunii aprilie, "neconformităţile încă nu a fost rezolvate", iar organizaţia naţională antidoping tunisiană (ANAD) "nu a contestat" acuzaţia AMA.

Agenţia globală cu sediul la Montreal subliniază că alte trei organizaţii nu respectă Codul mondial antidoping: Comitetul olimpic naţional din Angola, Agenţia antidoping din Rusia şi Federaţia internaţională de fitness şi culturism.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.