Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Agenția Națională a Bunurilor Indisponibilizate anunță lansarea unei noi licitații privind mijloace de transport feroviar

ANABI

Agenția Națională a Bunurilor Indisponibilizate (ANABI) anunță lansarea unei noi licitații privind mijloace de transport feroviar, bunuri evaluate la aproximativ 1 milion de euro, anunță MEDIAFAX.

ANABI precizează că în mai puțin de două luni de la lansarea portalului dedicat valorificării bunurilor sechestrate în proceduri judiciare penale, a reușit finalizarea, din prima licitație, a unui număr de 10 proceduri. Acestea au inclus bunuri complexe, precum stocuri de marfă, materiale de construcții, dar și bunuri individuale, în special autovehicule.

De la lansarea portalului peste 37.500 de utilizatori unici, dintre care aproximativ 12% din afara tarii, l-au accesat și au realizat peste 370.000 de vizualizări ale paginilor dedicate licitațiilor. De asemenea, aproximativ 200 de utilizatori au licitat deja pe platforma online. Rata de conversie în bani a bunurilor sechestrate valorificate este de peste 129% prin raportare la prețul net de evaluare și prețul efectiv încasat (aproximativ 900.000 lei la care se adaugă și TVA colectat, aproximativ 100.000 lei).

Citește și: Justiția pe surse - Dacă nu ar fi, nu s-ar povesti: Săptămâna bombelor cu ceas

Prin digitalizarea procedurilor de lucru aferente organizării acestor licitații se asigură transparența și accesul facil la informații privind activitatea ANABI, fiind consolidate totodată mecanismele interne de management eficient al resurselor publice.

Platforma online pentru derularea licitațiilor publice prin mijloace electronice a fost lansată în iunie, pentru a facilita accesul potențialilor cumpărători la proceduri cu respectarea tuturor standardelor de distanțare socială și pentru reducerea la minimum a costurilor determinate de participarea la licitațiile clasice.

ANABI este o instituție în subordinea Ministerului Justiției.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.