DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Agenţia Naţională de Presă AGERPRES, premiată pentru promovarea informaţiei economice de calitate la Topul Firmelor din Bucureşti

agerpres

Agenţia Naţională de Presă AGERPRES a primit, miercuri seara, în cadrul ediţiei a XXVIII-a a Topului Firmelor din Municipiul Bucureşti, un premiu special pentru promovarea informaţiei economice de calitate.

Distincţia acordată a marcat, astfel, activitatea redacţiei Ştiri Economice.

Tot la categoria mass-media, Radio România Actualităţi a fost premiată pentru contribuţia la dezvoltarea antreprenoriatului românesc, în timp ce Digi24 a fost recompensată pentru emisiunea "Bani în mişcare".

Camera de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB) a organizat, miercuri, cea de-a XXVIII-a ediţie a Topului firmelor din Municipiul Bucureşti.

În cadrul evenimentului de gală au fost premiate aproape 7.000 de firme bucureştene, cu o cifră de afaceri cumulată de 82,2 miliarde de euro, în 2020, în scădere cu 4% faţă de ediţia precedentă, respectiv cu un profit din exploatare de 7,2 miliarde de euro, cu 6% mai mic raportat la perioada de referinţă, potrivit Agerpres.ro.

Metodologia de selectare a companiilor premiate a fost aplicată unitar, la nivelul întregului sistem cameral, iar în stabilirea clasamentelor finale au fost luaţi în calcul indicatori precum cifra de afaceri netă, profitul din exploatare, rata profitului din exploatare, eficienţa utilizării resurselor umane şi eficienţa utilizării capitalului angajat, calculaţi în baza a 16 elemente extrase din situaţiile financiare depuse de companii la Ministerul Finanţelor şi la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului (ONRC).

Astfel, dintre cele 151.495 firme cu sediul social în Capitală, care au depus bilanţul aferent anului 2020, au îndeplinit criteriile de eligibilitate 49.092 firme, echivalentul unei ponderi de 32,4%. Dintre acestea, au fost distinse 6.958 de firme, care reprezintă 14,2% din totalul celor considerate eligibile, respectiv 4,6% din totalul firmelor care au depus bilanţul aferent anului trecut.

În ceea ce priveşte structura pe domenii de activitate, peste o treime (35%) dintre firmele premiate activează în domeniul serviciilor, 28% în comerţ, 20% în industrie, câte 6% în construcţii şi în cercetare, dezvoltare şi high-tech, 3% în turism şi 2% în agricultură, silvicultură şi pescuit.

Anul trecut, în cadrul firmelor premiate lucrau 528.904 de salariaţi, în scădere cu 6%, comparativ cu ediţia 2019 a Topului Firmelor din Municipiul Bucureşti.

Trofeele speciale acordate la Topul Firmelor din Municipiul Bucureşti au ajuns la: Robert Bosch SRL - angajatorul anului în industria automotive, Olimpic Internaţional Turism SRL - pentru susţinerea activităţii de internaţionalizare a firmelor româneşti, Ghele Impex SRL - pentru dezvoltarea activităţilor de producţie de jocuri educative, MLH Creation Factory SRL (Maria Lucia Hohan) - pentru promovarea creaţiei româneşti peste hotare, Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului - pentru susţinerea şi sprijinul acordat companiilor şi firmelor bucureştene în realizarea şi promovarea propriilor programe, şi Aristide Caranda - pentru 90 ani de viaţă şi 65 de ani în industria acumulatoarelor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.