Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Agenţia nigeriană Antidrog: Peste 250 de hectare de culturi de canabis au fost distruse în sud-vestul Nigeriei

canabis

Peste 250 de hectare de culturi de canabis au fost distruse săptămâna aceasta şi 13 persoane au fost arestate în statul Ondo, sud-vestul Nigeriei, a anunţat miercuri pe Twitter Agenţia nigeriană Antidrog (NDLEA), relatează AFP.

"Într-o operaţiune majoră care a durat şapte zile, agenţii NDLEA au distrus în total 255 de hectare de culturi de canabis aflate în cinci zone ale guvernului local din statul Ondo", scrie NDLEA pe contul său oficial.

Postarea este însoţită de mai multe fotografii şi de un videoclip care arată poliţia incendiind grămezi de plante de canabis.

De câţiva ani, cultivarea canabisului s-a dezvoltat în sud-vestul ţării, apoi s-a extins în statele petroliere Edo şi Delta (sud), în Kwara, Kogi şi Benue (centru), precum şi în Kebbi (nord-vest).

Deşi ilegală, cultivarea canabisului este considerată din ce în ce mai atractivă şi a condus la declinul culturilor de cacao, cauciuc, nuci de kola, manioc sau igname, potrivit Agerpres.ro.

Nigeria, cu o populaţie de 220 de milioane de locuitori, este una dintre ţările cu cei mai mulţi consumatori de canabis din lume.

Ea fost mult timp un punct de tranzit pentru traficul internaţional de cocaină şi heroină provenite din America Latină, dar s-a transformat tot mai mult de-a lungul anilor într-un centru de producţie şi consum, potrivit agenţiei antidrog.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.