Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Agenţia ONU pentru migraţie anunță că aproape 6,5 milioane de persoane strămutate în interiorul Ucrainei din cauza războiului

Inquam Photos / Casian Mitu
Inquam refugiati ucraina

Agenţia ONU pentru migraţie a anunţat luni că aproape 6,5 milioane de oameni au fost strămutaţi în Ucraina ca rezultat direct al războiului, depăşind cele mai grave previziuni ale sale, relatează Reuters, potrivit Agerpres.

Cifrele provin dintr-un studiu al Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie (OIM) din perioada 9-16 martie. Lor li se adaugă cele 3,3 milioane de oameni despre care OIM susţine că au fost nevoiţi să părăsească ţara după declanşarea invaziei Rusiei, pe 24 februarie.

"Amploarea suferinţelor umane şi a strămutării forţate din cauza războiului depăşeşte cu mult orice planificare de tipul cel mai grav scenariu", a declarat directorul general al OIM, Antonio Vitorino.

Echipe ale OIM furnizează ajutor precum alimente şi pături mai multor mii de persoane, dar la cei afectaţi cel mai grav nu se poate ajunge, a adăugat el.

Mulţi dintre cei strămutaţi sunt în mod special vulnerabili, printre ei aflându-se femei însărcinate, oameni în vârstă şi persoane cu boli cronice, a menţionat OIM.

OIM a reiterat un apel la încetarea ostilităţilor şi la crearea de coridoare umanitare pentru a le permite civililor să scape.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.