Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Agenţia ONU pentru refugiaţii palestinieni vrea să obţină 800 de milioane de dolari, subliniind necesitatea 'predictibilităţii' operaţiunilor sale

Foreign Policy in Focus
refugiați Republica Dominicană

Agenţia ONU pentru refugiaţii palestinieni (UNRWA) încearcă să obţină 800 de milioane de dolari în cadrul unei conferinţe a donatorilor programate la Bruxelles, la jumătatea lunii noiembrie, a declarat vineri comisarul general al agenţiei Philippe Lazzarini, subliniind necesitatea ''predictibilităţii'' operaţiunilor sale, relatează AFP.

Pentru ''cele trei activităţi principale'' ale UNRWA, educaţia, sănătatea şi protecţia socială, ''încercăm să avem 800 de milioane de dolari pentru un an'', a declarat el jurnaliştilor, la New York.

''Obiectivul principal al acestei conferinţe'', co-organizată de Suedia şi Iordania, ''este să avem o predictibilitate mai bună'' şi ''să promoveze vizibilitatea'', a insistat oficialul ONU de naţionalitate elveţiană.

Acest lucru va menţine deschise cele aproximativ 700 de şcoli administrate de Naţiunile Unite, unde sunt şcolarizaţi 550.000 de băieţi şi fete şi va continua să ofere o protecţie socială refugiaţilor palestinieni, a precizat Philippe Lazzarini.

La aceste 800 de milioane de dolari se adaugă nevoia de fonduri pentru ajutor umanitar furnizat de UNRWA, care variază în funcţie de crize de la un an la altul, dar care sunt estimate pentru 2022 la jumătate de miliard de dolari, ca şi pentru acest an, a declarat oficialul, în funcţie din aprilie, potrivit Agerpres.ro.

Philippe Lazzarini a subliniat că agenţia sa duce lipsă de o sută de milioane de dolari pentru anul acesta şi că ar putea fi nevoită să închidă unele activităţi în noiembrie şi decembrie.

Unrwa oferă asistenţă pentru mai mult de cinci milioane de refugiaţi palestinieni înregistraţi pe teritoriul palestinian, în Iordania şi Liban.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.