Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, prima instituție publică din România care a primit certificare anti-mită

Agerpres
mita

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) este prima instituție publică din România care a obținut cerificarea internațională pentru standardul ISO 37001:2016, specific sistemului de management anti-mită, anunță MEDIAFAX.

Potrivit unui comunicat transmis joi de AFIR, certificarea ISO 37001:2016 reprezintă un standard de referință care asigură un set de bune practici recunoscute la nivel național și internațional.

Citește și: Ministrul Justiției, reacție după decizia CSM: ‘La fel voi proceda și data viitoare’

„Sistemul de management implementat la nivelul Agenției a permis obținerea acestui standard de calitate a actului administrativ, care are ca principal obiectiv scăderea continuă a riscurilor privind luarea și darea de mita, atât în cadrul instituției, cât și în raport cu colaboratorii săi. Acest sistem încurajează și promovează o cultură instituțională solidă și instituie un set de reguli și criterii anti-corupție clare care să fie respectate în toate activitățile Agenției”, se arată în comunicat.

AFIR a implementat politica anti-mită având în vedere specificul activității, respectiv aceea de implementare tehnică și financiară a Programului Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 (PNDR 2020).

Citește și: Klaus Iohannis: ‘Începând din 1 iunie se redeschid terasele, se va putea merge la plajă și se pot organiza spectacole în aer liber’

„Prin Politica anti-mită se interzice orice formă de mită și se încurajează și sprijină sesizarea responsabilă a oricăror aspecte privind posibile fapte de corupție (active sau pasive), garantând avertizorilor lipsa oricăror consecințe împotriva lor. Totodată, politica prevede sancțiunile și consecințele ce rezultă din nerespectarea sistemului anti-mită implementat la nivelul AFIR. De asemenea, Politica anti-mită realizează conformitatea cu prevederile legislative în domeniul anti-corupției, furnizează un model privind stabilirea, revizuirea și monitorizarea obiectivelor anti-mită”, se mai arată în comunicatul AFIR.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.