Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Agenţia spaţială rusă: 'Un astronaut american de pe ISS va reveni pe Terra la bordul unei capsule ruseşti'

VideoBlocks
roscosmos

Agenţia spaţială rusă (Roscosmos) a anunţat luni că un astronaut american de pe Staţia Spaţială Internaţională (ISS) va reveni pe Terra la bordul unei capsule ruseşti la sfârşitul acestei luni, în pofida tensiunilor dintre Rusia şi Statele Unite, informează DPA.

Un astronaut de la NASA, Mark Vande Hei, se va întoarce pe Pământ, aşa cum era prevăzut, în data de 30 martie alături de cosmonauţii ruşi Anton Şkaplerov şi Piotr Dubrov la bordul unei capsule ruseşti Soiuz, a anunţat luni reprezentanţii Roscosmos.

"Roscosmos nu a dat niciodată partenerilor niciun motiv să se îndoiască de seriozitatea noastră", au adăugat reprezentanţii Roscosmos, precizând că siguranţa misiunilor de pe Staţia Spaţială Internaţională reprezintă prioritatea agenţiei ruse, potrivit Agerpres.ro.

Roscosmos a făcut aceste precizări pentru a răspunde unor articole publicate în presa internaţională conform cărora ar putea exista anumite probleme cu revenirea pe Terra a unui astronaut american din cauza sancţiunilor impuse Rusiei de către Statele Unite în contextul războiului din Ucraina.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.