Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Agentul rus care i-ar fi distrus campania lui Hillary Clinton a atacat informatic Bundestagul și este subiectul unui mandat de arestare în Germania

securitate cibernetica

Procurorii germani cred că un atac informatic din 2015 asupra parlamentului a fost comis de acelaşi agent rus care un an mai târziu a provocat mari probleme în campania electorală a lui Hillary Clinton piratându-i adresa de e-mail, relatează marţi Sueddeutsche Zeitung, preluat de Reuters potrivit Agerpres.

Fără a avansa o sursă, ziarul scrie că procurorii au emis un mandat de arestare pe numele lui Dimitri Badin, de 28 de ani, care este căutat şi de autorităţile americane pentru piratarea adresei de e-mail a lui Hillary Clinton şi a serverelor de e-mail ale Partidului Democrat.

Bundestagul german a descoperit că sistemele sale informatice au fost atacate în mai 2015 şi a ajuns la concluzia că intruziunea a continuat cel puţin de la începutul anului. A fost imposibil să se stabilească ce informaţii au fost furate.

Potrivit ziarului, procurorii germani cred, la fel ca şi Biroul Federal de Investigaţii (FBI) din SUA, că Badin a comis aceste atacuri în slujba serviciului rus de informaţii militare GRU.

În anul următor, scurgeri selective de e-mail-uri din campanie i-au afectat lui Hillary Clinton lupta electorală strânsă cu republicanul Donald Trump, notează Reuters.

E-mail-uri făcute publice, puse tot pe seama unor agenţi ruşi, au jucat un rol şi în alegerile prezidenţiale franceze din anul următor, dar nu şi în alegerile parlamentare din Germania.

Potrivit Reuters, parchetul german nu a putut fi contactat pentru a comenta informaţiile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.