Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Agitație pe piețele internaționale: prețul petrolului s-a PRĂBUȘIT

PBN Capital
petrol scadere

Preţurile petrolului au scăzut luni cu peste 3%, continuând evoluţia negativă de săptămâna trecută, pe fondul creşterii numărului de infecţii Covid-19, în timp ce redresarea producţiei de ţiţei în Libia a amplificat îngrijorările legate de oferta în exces, transmite Reuters.

Citește și: Hotărâre a CNSU: cum poate fi îndepărtată masca în spațiile deschise. Lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat/DOCUMENT

Statele Unite au raportat cel mai mare număr de infecţii cu nou coronavirus pe parcursul a două zile, până sâmbătă, în timp ce în Franţa numărul cazurilor noi a atins duminică un nivel record de peste 50.000 de cazuri, iar luni au fost înregistrate cele mai multe internări noi pentru Covid-19 după data de 2 aprilie. Italia şi Spania au impus noi restricţii pentru a ţine virusul sub control, informează News.ro.

”Este o  zi de luni întunecată pe piaţa petrolului”, a declarat Bjornar Tonhaugen, director pentru pieţele petrolului la firma Rystad Energy.

”Am avertizat de mult timp că ar putea fi impuse restricţii dure pentru un al doilea val de coronavirus şi se întâmplă cu adevărat”, a adăugat acesta.

Preţul petrolului Brent a închis în declin cu 3,1%, la 40,46 dolari pe baril.

Cotaţia petrolului american West Texas Intermediate (WTI) a coborât cu 3,2%, la 38,56 dolari pe baril. Ambele contracte au scăzut săptămâna trecută cu aproape 2,5%.

În Libia, compania National Oil Corp (NOC) a anunţat luni că a ridicat situaţia de forţă majoră la ultimele unităţi de producţie închise de o blocadă de opt luni a forţelor din estul ţării asupra exporturilor de petrol.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.