Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Aglomerație mare la Huși - 4200 de oameni au domiciliul în aceeaşi garsonieră

kidsnews.ro
buletin

Caz incredibil în Huşi. Într-o singură garsonieră locuiesc 4200 de oameni. Desigur, doar în acte. Sunt cetăţeni moldoveni care au fost luaţi în spaţiu ca să aibă buletin de România. Primarul cunoaşte foarte bine situaţia. Iar la alegeri, nu a făcut secţii speciale pentru vecinii de peste Prut. Proiectul de lege care prevedea amenzi de până la 150 de lei şi care impunea limite pentru luarea în spaţiu a fost abandonat, notează Observator.tv.

Doar corespondenţa şi registrul Evidenţei Populaţiei din Huşi dau de gol afacerea din garsonieră. În aproximativ 20 de metri pătraţi sunt luaţi în spaţiu 4200 de cetăţeni moldoveni.

Citește și: Preşedintele Klaus Iohannis a trimis Parlamentului spre reexaminare legea privind aprobarea coşului minim de consum lunar

Pentru un trai decent într-o astfel de garsonieră ar trebui să locuiască maxim trei oameni. Într-un bloc ca acesta, cu trei scări, am ajunge la 180 de oameni. Dacă e să ne luăm însă după acte, cei 4200 de cetăţeni moldoveni luaţi în spaţiu aici ar ocupa un întreg cartier, cu 23 de astfel de blocuri.

Sumele plătite de cetăţenii moldoveni sunt în multe cazuri de până la 150 de euro, spun localnicii. La o asemenea sumă, pentru garsoniera din Huşi s-ar fi încasat peste 600 de mii de euro.

În evidenţă, în Huşi sunt peste 32.000 de mii de oameni. În realitate, primarul spune că sunt cel mult 20 de mii.

Un proiect de lege prin care viza de flotant este acordată în funcţie de spaţiu şi de persoanele din locuinţă a fost abandonat în Parlament.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.