Păstrăvăriile din judeţul Mureş, cum este şi cea de la Ibăneşti, pe Valea Gurghiului, au devenit extrem de aglomerate în ultimele zile, întrucât oamenii cred că dacă mănâncă peşte în noaptea de Revelion vor trece prin noul an "ca peştele prin apă", în sensul că vor avea succes şi vor depăşi uşor dificultăţile apărute, conform Agerpres.
Pe lângă păstrăvul proaspăt, Păstrăvăria de pe Valea Gurghiului oferă şi o variantă conservată în ulei de floarea soarelui sau în sos de roşii, după o reţetă proprie.
"Facem şi conserve de păstrăv, deoarece există cerere. Oamenii au fost foarte încântaţi, deoarece termenul de valabilitate este de un an de la data producţiei. Peştele conservat trebuie să fie pregătit foarte bine în cuptor, la o temperatură foarte mică, între 9 şi 12 ore, după ce iniţial a fost lăsat în apă cu oţet, pentru macerarea oaselor. Un borcan conţine între 270 şi 300 de grame de păstrăv şi preţul este de 25 de lei", a explicat Bianca Todoran, care lucrează la aceeaşi afacere de familie din Ibăneşti.