Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

AGONIE și DURERE CUMPLITĂ: Filmul complet al ultimelor ore din viața micuțului Ștefan, mort la Spitalul Sanador

sanador
Sanador

A fost o zi neagră pentru părinţii lui Ştefan, băieţelul de un an şi zece luni, care a murit în urma unei intervenţii la spitalul Sanador, din Capitală, potrivit stirileprotv.ro.

Bieţii oameni şi-au înmormântat copilul şi aşteaptă explicaţii pentru moartea lui. Însă anchetele sunt abia la început. Preşedintele Colegiului Medicilor spune că probabil într-un an va avea o concluzie. Şi un procuror anchetează moartea lui Ştefan.

După primele rezultate ale medicilor legişti, care au stabilit că băieţelul a suferit un şoc hemoragic, reprezentanţii spitalului Sanador au refuzat să dea noi declaraţii. Atenţie, urmează detalii tulburătoare, care vă pot afecta emoţional.

Despărţirea de Ştefan a fost una greu de descris în cuvinte. Secătuită de putere, familia vrea să îşi găsească dreptatea.

Mariana Ionescu, bunică: ″Ne-a distrus viaţa, familia, sănătatea, ne-au distrus tot ce aveam mai bun în noi. Va fi o luptă foarte lungă... vrem să se facă dreptate...″⁣

Părinţii lui Ştefan vor ca anchetele să verifice pas cu pas ce s-a întâmplat după operaţie. De ce le-a murit băiatul în braţe.

Andreea Duță, mama: ″Asteptam să vedem cum s-a comunicat între autorităţi în acea noapte, s-au pierdut probe importante, declaraţii la cald. Înţeleg că trebuia sigilat aparatul de anestezie, trebuiau prelevate probe în primele ore. Procurorul nu a fost, toată lumea a fost haotiocă, nepăsătoare.″⁣

Citește și: Traficul rutier va fi restricţionat sâmbătă, în Capitală, pe Splaiul Unirii, cu ocazia defășurării unui concurs de ciclism

Ştefan a murit sâmbătă noaptea, însă abia luni, spitalul a anunţat Parchetul pentru moartea suspectă, iar procurorul a cerut autopsia. Pe certficatul de deces scrie clar: şoc hemoragic, hemoragie retroperitoneală. Şi tot luni, Ministerul Sănătăţii a trimis acolo Direcţia de Sănătate Publică. Raportul arată ca în 45 de minute de la intervenţia chirurgicală, băieţelul a fost mutat de la terapie intensivă în salon.

Raportul arată că 4 doctori au trecut să îl verifice pe Ştefan în următoarele ore şi au consemnat în fişa de observaţie că starea copilului este satisfăcătoare. Părinţii susţin însă că Ştefan se simţea tot mai rău, aşa că în cele din urmă l-au dus pe braţe în sala de tratamente. Apoi tatăl spune că a sunat la 112, chiar la recomandarea chirurgului care l-a operat pe copil.

Nini Duță, tatăl: ”De ce ne-a zis să chemăm SMURD-ul? Pentru că ştia ce se întâmplă acolo, ştia că cineva nu îşi face treaba acolo şi că nu sunt în stare să trateze postoperator cum trebuie. A spus în noaptea aceea că dacă este vina ei şi-o asumă. Dar cu ce mă ajută după ce mi-a omorât copilul?!”

Ancheta Colegiului Medicilor trebuie să stabilească dacă este vorba sau nu de o culpă medicală. Însă cercetările vor dura un an, susţine preşedintele Colegiului Medicilor.

Există însă şi anchete penale care se desfăşoară în acest caz. Una pentru ucidere din culpă, după ce Secţia 4 de poliţie s-a autosesizat, alta pentru moarte suspectă, în urma unei sesizări depuse de spital luni dimineaţa. Audierile continuă în zilele următoare, vor fi chemaţi asistente, medici dar şi părinţii.

Ştefan a fost dus la spital pentru o operaţie de coborâre a unui testicul. Familia spune că plătise 11.500 de lei înainte de intervenţia chirurgicală. O practică întâlnită în clinică, spun mai mulţi pacienţi.

Andreea Duță, mama: ″Le-am solicitat luni banii înapoi pe operaţie, nu m-au contactat în niciun fel, lupta se va duce mai departe în justiție.″⁣

Reprezentanţii spitalului Sanador au refuzat miercuri să vină cu un punct de vedere. Ultimul comunicat a fost dat la începutul săptămânii.

Sanador: ″Conform documentației medicale avute la dispoziție precum și declarațiilor medicilor implicați, rezultă că au fost respectate întocmai toate procedurile și protocoalele medico-chirurgicale aferente afecțiunilor respective și simptomatologiei ulterioare intervenției chirurgicale″⁣

Sanador: ″Menționăm încă o dată că este vorba despre un deces din cauze necunoscute, iar până la finalizarea de către INML a expertizei medico-legale, care va stabili cauzele decesului, este inadmisibilă insinuarea existenței unei culpe în sarcina Spitalului Clinic SANADOR″

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.