Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Agresiunile protestatarilor #rezist la adresa parlamentarilor PSD, subiect de discuții în Parlament. Aida Căruceru (PSD), poziție DURĂ

Aida Caruceru PSD

Deputatul PSD Aida-Cristina Căruceru a criticat în termeni duri agresiunile protestatarilor #rezist la adresa parlamentarilor PDD.

Căruceru a arătat miercuri, 27 iunie, în declaraţia sa din plen: „Săptămâna trecută a adus câteva premiere pentru Camera Deputaţilor, care prin ineditul lor au făcut deliciul presei, dar care sunt de natură să afecteze în mod negativ percepţia opiniei publice în Parlament. Mă refer la “spectacolul” cu actori, figuranţi şi recuzită din faţa sălii de plen şi mă refer în mod explicit la agresiunea la care a fost supus colegul nostru, deputatul Nicolae Bacalbaşa.

Sunt manifestări violente, care afectează nu doar imaginea Parlamentului, ci calitatea democraţiei din România, pentru că nu poate exista dezbatere parlamentară reală şi consistentă sub ameninţarea violenţei de orice fel. Este din ce în ce mai clar că Opoziţia parlamentară, reprezentată în special de PNL şi USR, caută să alimenteze o spirală a urii împotriva PSD. O fac în Parlament, o fac în intervenţiile lor publice când îi îndeamnă pe membrii lor de partid să pună mâna pe par împotriva membrilor PSD, şi o fac în stradă, atunci când încurajează cetăţenii să se manifeste împotriva PSD şi a membrilor săi. Este la fel de clar că interesele şi obiectivele lor sunt exclusiv de natură politică. Vreau să fiu clar înţeleasă: Nu acuz Opoziţia pentru că face Opoziţie! Acuz Opoziţia pentru că încalcă şi sfidează orice normă, cutumă şi regulă de bun-simţ. Și îi mai acuz că alimentează o spirală a urii şi a violenţei de pe

pe urma căreia va avea de pierdut întreaga societate românească”.

„De anul trecut încoace, reprezentanţii PNL şi USR au călcat tot mai apăsat pe pedala balamucului. Întâi prin hărţuirea conducerii PSD, apoi prin boicotarea lucrărilor plenului şi a comisiilor speciale, apoi PNL a pus la cale un fel de asalt al Parlamentului cu acel lanţ uman. Ulterior, miza a fost ridicată prin tot felul de invitaţi care au venit cu misiunea declarată să protesteze în Parlament, nu să asiste la lucrările plenului, iar totul a culminat cu agresiunea deputatului Bacalbaşa. Asemenea manifestări nu sunt fireşti şi nu au nimic de-a face cu normalitatea şi bunul simţ pe care cei din Opoziţie îl tot clamează. Eu nu consider că este normal ca parlamentarii să se comporte ca în junglă. Mai mult, sunt de părere că aceste manifestări afectează şi calitatea dezbaterii parlamentare şi subminează rolul şi încrederea de care trebuie să se bucure Parlamentul într-o democraţie. Și ne mai mirăm de ce instituţia Parlamentului se află pe un loc scăzut în sondajele de opinie?!”, a declarat deputatul PSD.

Deputatul PSD a mai transmis: „Plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului a adoptat un Regulament şi un Cod de Conduită al Parlamentarului. Aceste documente sunt, practic, regulile convieţuirii în comun. Opoziţia s-a putut pronunţa şi a putut veni cu propuneri de îmbunătăţire a activităţii. Acum, vedem că în loc să respecte regulile la elaborarea cărora şi ei au participat, reprezentanţii Opoziţiei încurajează manifestările care conduc spre violenţă. Poate dânşii consideră că aşa vor câştiga voturi sau că aşa vor masca neputinţa lor parlamentară. Eu cred însă că nimeni nu va câştiga nimic, pentru că niciodată nu este ceva de câştigat de pe urma violenţei, a urii şi a dezbinării”.

În încheiere, deputatul PSD a transmis: „Fiecare deputat depune un jurământ de a respecta şi apăra Constituţia, ceea ce înseamnă inclusiv obligaţia de a respecta şi apăra pacea socială şi unitatea societăţii româneşti. Vă întreb: cum respectă parlamentarii Opoziţiei acest jurământ atunci când transformă Parlamentul în arenă de spectacole?”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.