Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Agresorul care a rănit cu o armă albă şase persoane la Paris se zbate între viaţă şi moarte

dpa-news.de
medic spital doctor

Bărbatul care a atacat miercuri dimineaţa cu o armă albă călători în staţia de tren Gare du Nord din Paris şi a rănit şase persoane înainte de a fi împuşcat de poliţie se zbate între viaţă şi moarte, a declarat ministrul de interne francez Gerald Gérald Darmanin, citat de EFE.

Într-o conferinţă de presă organizată chiar în Gare du Nord, la care a participat, între alţii, şi primăriţa Parisului, Anne Hidalgo, Darmanin a menţionat că forţele de ordine investighează pentru a afla cine este agresorul, dat fiind că asupra acestuia nu au fost găsite acte de identitate, potrivit Agerpres.

Cu privire la posibilele motivaţii ale atacului, după ce au circulat zvonuri despre cuvintele pe care le-ar fi strigat agresorul în timp ce ataca oameni, ministrul a spus: ''Din ce ştiu eu, nu a spus nimic''.

Procuratura antiteroristă nu se ocupă de caz, cel puţin pentru moment, potrivit EFE.

Conform declaraţiilor lui Darmanin, atacul a început la ora locală 06:42 (5:42 GMT) în momentul în care bărbatul a atacat mai multe persoane în interiorul gării şi, un minut mai târziu, a fost ''neutralizat'' de forţele de ordine. Mai exact, agenţi care nu se aflau în misiune şi alţi poliţişti care erau în exerciţiul funcţiunii l-au împuşcat pe agresor de trei ori, bărbatul fiind transportat ulterior la spital.

Şase persoane au fost rănite în incident, din care una se află în stare gravă, dar viaţa sa nu este pusă în pericol. Printre răniţi se află şi un poliţist.

Darmanin a subliniat că, ''fără intervenţia extrem de rapidă a poliţiei, ar fi existat victime'' mortale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.