Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Agresorul lui Jair Bolsonaro, declarat iresponsabil penal

Jair Bolsonaro

Un judecător federal brazilian l-a declarat iresponsabil penal pe bărbatul care l-a înjunghiat pe preşedintele Jair Bolsonaro în timpul campaniei sale electorale, în septembrie 2018, pe care l-a achitat şi a dispus internarea acestuia la psihiatrie, relatează AFP potrivit news.ro.

Potrivit unor experţi medicali, Adelio Bispo de Oliveira, în vârstă de 41 de ani, suferă de o tulburare delirantă, iar judecătorul Bruno Savino a dispus vineri să fie plasat - pe o perioadă nedeterminată - în unitatea de îngrijiri psihiatrice a închisorii de înaltă securitate în care este încarcerat.

Preşedintele brazilian a anunţat că face apel împotriva acestei hotărâri.

”În afară de faptul că întruneşte condiţiile pentru a-i acorda îngrijirile psihiatrice necesare”, închisoarea federală ”permite de asemenea minimizarea riscului fugii” lui Bispo de Oliveira, considerat ”peruculos”, a precizat într-un comunicat justiţia federală a statului Minas Gerais (sud-est).

Bispo de Oliveira şi-a exprimat, într-un interogatoriu, ”intenţia de a-l ataca din nou” pe Bolsonaro, dar şi pe fostul preşedine Michel Temer, precizează tribunalul.

Jair Bolsonaro a scăpat cu viaţă în urma unui atac cu o armă albă, în tmpul campaniei sale prezidenţiale, comis într-o baie de mulţime, la 6 septembrie 2018, la Juiz de Fora, în statul Minas Gerais.

Arestat imediat după atac, agresorul, un fost activist din PSOL (stânga), a spus că a acţionat ”din ordinul lui Dumnezeu” şi din motive ”politice”.

Însă mai multe expertize medicale au conchis că acesta prezintă o tulburare delirrantă permanentă. Astfel, potrivit legii, el nu poate fi găsit vinovat de atac din cauza unui ”dezacord politic”, de care este acuzat de către parchet.

Jair Bolsonaro s-a declarat convins că agresorul său nu a acţionat singur şi a catalogat vineri drept un ”circ” hotărârea de a-l declara iresponsabil penal.

”Ei au încercat să mă asasineze. Ştiu despre ce este vorba, dar nu pot să spun, nu vreau să prejudiciez pe nimeni. Iau măsuri legale. Voi face apel”, a declarat preşedintele brazilian pentru presă, la Brasilia, cu puţin înainte de a se duce la Sao Paulo, la Copa America.

Jair Bolsonaro, în vârstă de 64 de ani, a fost ales în octombrie 2018 cu 55% din voturile exprimate în al doilea tur al alegerilor prezidenţiale, împotriva candidatului Fernando Haddad, reprezentantul stângi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.