Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Agresorul mașinii de poliţie de lângă Paris jurase credinţă Statului Islamic

Operation World
Franta harta

Parchetul antiterorist francez (Pnat) a deschis o ancheta marţi asupra şoferului care a rănit grav -luni, în apropiere de Paris - doi poliţişti, lovind cu o maşină în plină viteză vehiculele acestora, şi a anunţat că atacatorul jurase credinţă grupării jihadiste Statul Islamic, potrivit AFP.

"La percheziţionarea vehiculului său au fost găsite un cuţit şi o scrisoare cu jurământul atacatorului faţă de Statul Islamic, în care acesta afirmă că 'este gata să-şi dea viaţa pentru a impune sharia pe tot pământul'", potrivit agerpres.ro.

Citește și: Suceava are de cinci ori mai mulți bolnavi cu noul coronavirus decât Oradea. Motivul este metoda de testare prin polling

Un examen psihiatric a eliminat orice suspiciune de "abolire sau alterare a discernământului" acestui tânăr de 29 de ani, Youssef T., a adăugat Pnat.

"În aceste condiţii, Parchetul naţional antiterorist a decis să se ocupe de dosar, deschizând o anchetă pentru următoarele capete de acuzare: tentativă de asasinat împotriva unor persoane deţinătoare de autoritate publică, acţiune teroristă şi în asociere teroristă criminală cu răufăcători".

Acesta rămâne în arestul poliţiei, iar investigaţiile sunt coordonate de brigada omucideri, cu sprijinul Direcţiei Generale de Securitate Internă (DGSI).

Citește și: Lovitură de la DNA de ultim moment! Sunt vizați mii de magistrați cu dosare penale

Potrivit Pnat, faptele s-au desfăşurat luni "în jurul orei 17:00-17:15", la Colombes, periferia pariziană, într-un loc în care era plasat un "dispozitiv" de control rutier format din două automobile ale poliţiei municipale şi doi motoclişti ai poliţiei naţionale".

Suspectul, la bordul unui BMW negru, s-a îndreptat spre ei, rănind grav la picioare doi angajaţi ai poliţiei naţionale şi, mai uşor, un poliţist municipal.

Cei doi motociclişti sunt în continuare spitalizaţi, dar viaţa lor nu este în pericol.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.