Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Agricultorii au supra-producție de vinete și castraveți: am ajuns să le aruncăm la gunoi, nu se cumpără

Ele.ro.
Vinete

Anul agricol a fost unul care a generat o producție foarte mare, în multe zone ale țării, iar legumicultorii sunt puși în fața unei situații dramatice.

De curând au început să se coacă vinetele, dar faptul că este o infuzie atât de mare pe piață a generat o scădere considerabilă a prețurilor, iar oamenii au ajuns în situația de a fi nevoiți să le arunce, asta pentru că nu au unde să le vândă.

Din cauza excesului de pe piaţă, vinetele au ajuns să se vândă cu doar 50-1 leu kilogramul. În aceste condiţii, legumicultorii se tem că vor arunca cantităţi uriaşe de vinete la gunoi.

”Este cantitate mare. Avem supraproducţie la vinete. S-au căutat în primele zile, atunci când au apărut pe piaţă. Dar apoi preţurile au scăzut foarte mult. În piaţă se dau cu 50 de bani, iar în zilele bune cu un 1 leu kilogramul.”, spune legumicultorul Joni Filimon, informează Adevărul.

Legumicultoriii s-au confruntat cu o astfel de situaţie şi la castraveţi. Din cauza supraproducţiei, legumele nu au mai fost căutate. Tone de produse au abandonate de fermieri la groapa de gunoi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.