Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

AHK România: 'Dorim să promovăm Turingia ca partener de afaceri pentru companiile româneşti'

economica.net
ahk romania

Companiile din Turingia au vizitat, la Timişoara, fabrica Continental Automotive România, unde au aflat informaţii despre domeniile de cercetare şi dezvoltare abordate de compania din România, dar şi despre climatul de afaceri din vestul ţării, potrivit unui comunicat remis luni de AHK România.

În perioada 23-25 mai 2022, prim-ministrul landului Turingia, Bodo Ramelow, în calitate de preşedinte al Consiliului Federal (Bundesrat), a condus o delegaţie în România, fiind însoţit şi de o serie de oameni de afaceri.

Destinaţiile au fost Bucureşti şi Timişoara, iar scopul delegaţiei economice şi ştiinţifice a fost de a consolida cooperarea între firme româneşti şi firme din Turingia şi de a stabili contacte cu companii româneşti, explorând noi domenii de colaborare, potrivit Agerpres.ro.

Conform sursei citate, tot la Timişoara au luat pulsul ecosistemului de start-up-uri prin vizita la Cowork Timişoara, unde au întâlnit diverse companii, aflate la început de drum.

"În calitate de partener al LEG Thuringia în România, dorim să consolidăm relaţiile dintre Turingia şi România, să încurajăm parteneriatele dintre universităţi şi companii şi să promovăm Turingia ca partener de afaceri pentru companiilor româneşti", a declarat Sebastian Metz, director general AHK România.

România şi Turingia întreţin relaţii economice strânse, care s-au dezvoltat în mod constant. Pe aceasta colaborare s-a bazat si călătoria de afaceri de săptămâna trecută.

Potrivit sursei citate, delegaţia economică din Turingia, compusă din 10 companii şi 2 universităţi, a participat la un briefing organizat de AHK România, în deschiderea căruia au vorbit Preşedintele Bundesratului, Bodo Ramelow, şi E.S. dr. Peer Gebauer, Ambasadorul Germaniei în România.

Totodată, a urmat o Bursă de cooperare, companiile din Turingia purtând discuţii B2B cu companiile româneşti prezente.

"Companiile din Turingia au reprezentat domeniile: arhitectură şi inginerie, prelucrarea lemnului, electrotehnică, automotive, IT şi cercetare & dezvoltare şi au participat la această călătorie cu scopul de a înţelege mai bine piaţa românească şi de a stabili noi contacte de afaceri în România", se mai spune în comunicat.

În acest sens, reprezentanţii companiilor au participat la Bucureşti la o discuţie cu Ministrul Economiei, domnul Florin Spătaru, unde şi-au făcut o imagine de ansamblu asupra climatului economic şi au primit asigurări că investiţiile sunt susţinute în mod constant.

În plus, delegaţia a vizitat sediul de cercetare şi dezvoltare al Infineon Technologies România, unde a avut loc un schimb de informaţii despre piaţa românească, cu accent pe disponibilitatea angajaţilor, mediul fiscal şi cooperarea internaţională.

"Pentru AHK România anul aniversar 2022 stă sub semnul sustenabilităţii, o temă extrem de actuală şi care nu poate fi ignorată. Sustenabilitate înseamnă investiţii în educaţie, cercetare şi dezvoltare, în calitatea vieţii din oraşele şi regiunile în care trăim. Sustenabilitatea presupune, de asemenea, sisteme economice durabile care să fie acceptate şi susţinute de societate. Pe acest complex tematic dorim să ne concentrăm în AHK Sustainabilityear 2022 şi, printr-o serie de evenimente, să iniţiem proiecte "verzi", să provocăm la un dialog între actorii politici, economici şi societatea civilă şi să creăm idei noi, inovatoare pentru un viitor sustenabil. Companiile germane sunt pregătite să îşi pună la dispoziţie tehnologiile de care dispun, Know-how-ul şi Best Practice, pentru a aduce relaţiile economice bilaterale la un nou nivel.", se menţionează în comunicat.

AHK România este reprezentanţa oficială a economiei germane şi totodată cea mai mare Cameră de comerţ bilaterală din România. Înfiinţată în 2002, AHK numără peste 550 de firme-membre şi oferă companiilor o platformă importantă pentru networking, schimb de informaţii şi experienţe. Prin serviciile pe care le oferă şi prin evenimentele pe care le organizează, AHK România susţine activ companiile germane la intrarea lor pe piaţa românească şi este totodată partener al firmelor româneşti interesate de piaţa germană.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.