Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ai aceste calendare ortodoxe pe acasă? Greșeala de tipar care te poate împinge la păcat, fără să realizezi

eprb.ro
calendar ortodox tiparit gresit

Mai multe calendare ortodoxe au fost tipărite greșit potrivit Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului. Erorile privesc dezlegările la pește din Postul Paștelui.

Mai mulți creștini ortodocși au fost duși în eroare cu privire la datele din calendar în care apar dezlegările la pește din "Săptămâna Albă", în Postul Paștelui. Arhiepiscopia Romanului și Bacăului a trimis o erată în care a precizat care sunt, de fapt, datele corecte.

content-image

"Aducem la cunoștința credincioșilor care au achiziționat calendare de perete cu 12 file, de la pangarele bisericilor de pe cuprinsul Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului că, dintr-o regretabilă eroare asumată de tipografie, o parte dintre acestea au o greșeală în Luna Martie, unde dezlegările la pește din „săptămâna albă” apar, în mod eronat, în prima săptămână din Postul Mare.

Din 18 martie se intră în Postul Mare

Astfel, pentru clarificare, în săptămâna 11-17 martie (săptămâna albă) este dezlegare la lapte, brânză, ouă și pește, iar începând cu ziua de luni, 18 martie, intrăm în Postul Mare", a transmis Arhiepiscopia Romanului și Bacăului.

În cadrul acestui Post al Paștelui doar două zile sunt consemnate în calendar cu dezlegare la untdelemn, vin și pește: Buna Vestire (25 martie) și Intrarea Domnului în Ierusalim sau Floriile (28 aprilie).

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.