Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ai cumva pe acasă această bancnotă românească din 1998? A ajuns să coste 45.000 de lei

bancnota

Tot mai mulți români încep să se îmbogățească prin vânzarea diverselor bancnote și monezi care datează de ani de zile și a căror valoare este estimată la supraprețuri.

Mulți colecționari, numismatici, amatori sau profesioniști care dețin bancnote vechi și doresc să le vândă apar pe piața românească. Aceștia aleg să renunțe la hârtiile vechi în schimbul unei sume imense de bani.

Astfel, pe site-ul OLX a devenit viral anunțul unui român care dorește să vândă o bancnotă veche de 1.000 de lei, cu chipul lui Mihai Eminescu, ce datează din anul 1998. Utilizatorul a postat și o imagine cu bancnota, însoțită de un mesaj prin intermediul căruia anunță faptul că prețul de 45.000 de lei nu este unul negociabil, notează b1tv.ro.

content-image

„Vând bancnota de 1.000 lei vechi din 1998, se prezintă în stare foarte bună și nu este ruptă. Prețul nu este negociabil, rog seriozitate”, se arată în anunțul vânzătorului postat pe site-ul OLX.

La un preț ireal se vinde și o bancnotă cu chipul lui Lucian Blaga, în valoare de 5.000 de lei, tot din anul 1998. Proprietarul a cerut suma de 150.000 de lei.

Cu cât se vindea în 2023 o bancnotă de 1.000 de lei cu chipul lui Mihai Eminescu

Bancnota de 1.000 de lei cu chipul lui Mihai Eminescu, emisă în anul 1998, a fost scoasă la vânzare pentru suma de 1.500 de lei în octombrie 2023.

„Vând bancnotă 1000 lei Mihai Eminescu an 1998 foarte rară cu seria 001 A. Starea de păstrare este bună ținând cont de frecvența de circulație. Prețul este de 1500 lei ușor discutabil. Predare personală în București. Putem verifică autenticitatea la B.N.R.”, se menționa în descrierea anunțului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.