Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ai facut-o gresit pana acum! Cum se consuma legumele corect

legume

Mancati legume proaspete in fiecare ne zi, ne indeamna nutritionistii, iar unii chiar tin cont de acest sfat si au facut din bolul cu salata o regula, relatează kfetele.ro

1. Nu iti umpli farfuria cu diferite culori
Legumele verzi au parte de cea mai mare atentie, insa este bine sa faci din farfuria ta un curcubeu al legumelor. Doar asa vei beneficia de fitonutrienti diferiti - luteina, licopen, flavonoide, etc, care iti asigura protectie in fata bolilor, inclusiv a cancerului.

2. Nu consumi legume congelate
Sigur ca legumele proaspete sunt de cele mai multe ori cele mai bune, dar cu cat le veti pastra mai mult la frigider, cu atat nutrientii continuti vor disparea. In concluzie, decat sa pastrezi legumele in frigider o saptamana, mai bine congeleaza-le imediat ce le-ai cumparat pentru a te asigura ca vitaminele, mineralele si fitonutrientii se vor pastra pana cand esti pregatita sa le gatesti.

3. Cartofii, la fel ca orezul, mai buni reci
Cartofii contin in mare parte zaharuri simple, care pot creste rapid nivelul de insulina. Cu toate acestea, daca-i lasam sa se raceasca in frigider timp de 24 de ore de la preparare, amidonul (sau zaharurile) va fi transformat intr-un tip care se digera mai legnt. Deci dintr-o leguma cu indice glicemic ridicat, obtii una cu indice glicemic mult mai mic.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.