Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ai iPhone sau Android? E posibil ca telefonul tău să fie supravegheat: Apple a dat în judecată firma de spionaj NSO Group

cdn.wccftech.com
apple

Apple a dat în judecată firma israeliană de supraveghere informatică NSO Group și compania mamă a acesteia pentru că ar fi vizat utilizatorii de iPhone cu un instrument de hacking, relatează BBC, arată Mediafax.

Software-ul Pegasus al NSO poate infecta atât iPhone-urile, cât și dispozitivele Android, permițând operatorilor să extragă mesaje, fotografii și e-mailuri, să înregistreze apeluri și să activeze în secret microfoane și camere.

Grupul NSO a declarat că instrumentele sale au fost create pentru a viza teroriștii și infractorii. Dar se presupune că Pegasus a fost folosit și împotriva activiștilor, politicienilor și jurnaliștilor.

NSO Group afirmă că livrează Pegasus numai către forțele armate, agențiile de aplicare a legii și serviciile de informații din țări democratice.

Cu toate acestea, la începutul acestei luni, oficialii americani au plasat compania pe listă neagră, afirmând că software-ul "a permis guvernelor străine să desfășoare represiuni transnaționale, care reprezintă practica guvernelor autoritare de a viza disidenții, jurnaliștii și activiștii".

Această acțiune din partea Apple vine după criticile altor firme de tehnologie, inclusiv Microsoft, Meta Platforms (fostul Facebook), Alphabet, proprietarul Google, și Cisco Systems.

"Pentru a preveni alte abuzuri și prejudicii pentru utilizatorii săi, Apple solicită, de asemenea, un ordin judecătoresc permanent pentru a interzice NSO Group să utilizeze orice software, servicii sau dispozitive Apple", a precizat producătorul iPhone.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.