Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ai nevoie de second opinion pentru diagnosticul tău? Vino la SANADOR!

Conceptul de „second opinion” – a doua opinie medicală – a apărut din dorința pacienților, aflați în fața unui diagnostic cu risc vital, de a primi o confirmare a diagnosticului și de a găsi apoi cea mai bună abordare terapeutică pentru patologia lor. A doua opinie medicală implică revizuirea diagnosticului, respectiv a strategiei terapeutice propuse inițial, de un medic sau o echipă medicală.

Second opinion este cel mai frecvent utilizată de pacienții oncologici, care, la aflarea diagnosticului, vor nu doar confirmarea diagnosticului, ci și să beneficieze de o echipă medicală experimentată și de echipamente medicale performante, pentru cele mai bune opțiuni terapeutice.

Din păcate, nu de puține ori, pacienții caută să obțină o a doua opinie abia după ce terapia inițială nu a dat rezultatele așteptate. Pe măsură ce boala avansează, însă, resursele terapeutice se epuizează, iar eventualele beneficii ale unei a doua opinii sunt considerabil diminuate. Din acest motiv, second opinion ar trebui solicitat imediat după aflarea diagnosticului inițial.

Centrul Oncologic SANADOR pune la dispoziția pacienților cu neoplazii, aflați la primul consult sau în căutarea în căutarea celei de-a doua opinii medicale, o serie de resurse valoroase prin care pacienții pot beneficia de o diagnosticare precisă și de o strategie de management terapeutic optimă.

Unul dintre atu-urile Centrului Oncologic SANADOR este comisia oncologică multidisciplinară (Tumor Board), alcătuită din medici cu experiență remarcabilă și rezultate de succes, din arii medicale de interes complementare (oncologie medicală, radioterapie, chirurgie oncologică, radiologie-imagistică medicală etc., după caz). Această comisie recomandă, pe baza celor mai recente ghiduri și protocoale terapeutice, tratamente personalizate optimizate, precum și combinația și ordinea intervențiilor medicale multimodale (oncologie, chirurgie, radioterapie). Decizia finală asupra tratamentului va fi luată împreună cu pacientul, după ce sunt prezentate opțiunile disponibile, cu avantajele și limitările lor.

Centrul Oncologic SANADOR este o alegere de încredere pentru pacienții oncologici aflați în căutarea unei a doua opinii medicale nu doar prin specialiștii de prestigiu, ci și prin gama de echipamente de înaltă performanță pentru diagnosticul și tratamentul cancerului.

Pentru diagnosticare, echipa se bazează pe o linie completă de imagistică medicală avansată, printre care se numără:

Siemens Symbia Intevo Bold pentru scintigrafie și SPECT-CT, care poate identifica modificări la nivel celular încă din stadiu incipient;

Siemens Biograph Horizon 3R pentru PET-CT, cea mai modernă metodă de imagistică nucleară disponibilă în domeniul medical;

Computer tomograf Philips Big Bore 4D, primul computer tomograf din lume specializat în radioterapie.

Radioterapia este un pilon important în tratamentul multimodal al pacientului oncologic. Echipamentele de radioterapie disponibile la SANADOR sunt produse de Varian, lider de piață recunoscut în producția echipamentelor medicale de radioterapie. Radioterapia externă este realizată cu ajutorul acceleratoarelor Varian TrueBeam STx High Definition și TrueBeam, iar brahiterapia (radioterapia internă) cu echipamentul Varian GammaMedPlus iX.

Fiecare pacient diagnosticat cu o patologie cu risc vital, și nu numai, ar trebui să exploreze și opțiunea unei a doua opinii medicale, fără teama că medicul curant ar putea fi jignit de gestul său.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.