Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Aida Căruceru, PSD: 'Egalitatea între bărbați și femei este o condiție pentru modernitate'

PSD2

Deputatul PSD de București Aida Căruceru, care este totodată și coordonatul Ligii pentru Egalitate de Șanse a TSD anunță începutul unei campanii pe care o va iniția Liga pe care o conduce. Campania se numește “Egalitatea, o șansă la o democrație reală și modernitate” și-și propune să aducă pe agenda publică necesitatea promovării integrate și reale a principiului egalității de șanse și tratament egal între femei și bărbați în toate politicile naționale, programele naționale și inițiativele legislative.

“În România se vorbește mult despre egalitate de șanse, dar se face mult prea puțin în realitate. Deși în teorie femeile sunt egale cu bărbații, în realitate lucrurile nu stau la fel. Femeile nu câștigă la fel de mult ca bărbații atunci când efectuează activități similare, femeile nu sunt la fel de rapid promovate în ierarhia organiațională și trebuie să dovedească mereu mai mult decât bărbații. Acest lucru este cauzat și de faptul că principiul egalității de șanse este folosit doar declarativ, dar nu este foarte prezent atunci când se elaborează politici publice sau inițiative legislative care au un impact în viața reală”, a declarat Aida Căruceru, cea care va coordona campania social-democraților.

Citește și: Cristian Popescu Piedone, în fața judecătorilor: Începe procesul

Campania organizată de TSD va demara printr-o Conferință Națională, organizată în paralele în ziua de 8 mai, Ziua Egalității de Șanse, București, precum și în fiecare județ din România. La București, Conferința Națională va fi organizată la Palatul Parlamentului, sub înaltul patronaj al Președintelui Camerei Deputaților și va fi marcată de adoptarea unei Rezoluții care să fie asumată de către politicienii prezenți și care să cuprindă obiective concrete pentru a ajunge la o Românie modernă, din care discriminarea să fie eliminată.

Aida Căruceru a mai arătat că social-democrații sunt cei mai îndreptățiți să demareze astfel de campanii naționale, în condițiile PSD a respectat cota de gen și a promovat numeroase femei în politică.

“PSD este singurul partid din România care a respectat cota de gen și care a promovat în mod real femei în politică și în funcțiile importante de decizie. Eu însămi sunt un astfel de exemplu, de tânără femeie promovată în politică și mai pot să ofer numeroase alte exemple în persoanele colegelor mele. Totodată, nu pot să nu amintesc faptul că tot PSD a fost singurul partid din România care a propus o femeie pentru funcția de prim-ministru, o premieră în întreaga istorie a României”, a mai afirmat Căruceru.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.