Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Aida Căruceru (PSD): Vom alege ca întotdeauna o soluție responsabilă!

Facebook
Aida Căruceru

Deputatul PSD, Aida Căruceru, a criticat atitudinea președintelui Klaus Iohannis care azi a anunțat semnarea decretului prezidențial pentru o a două perioadă de carantină de 30 de zile. Ea susține că președintele prin felul în care a pus problema arată că nu dorește dialogul și nici nu îl interesează ce se va întâmpla după ce trece criza medicală:

”Klaus Iohannis a confirmat astăzi că, în timpul celei mai grave crize din ultimii 30 de ani, Guvernul României nu este decât o marionetă a Palatului Cotroceni. Președintele a anunțat nu doar prelungirea stării de urgență, ci și ceea ce urmează să facă Executivul. Dar faptul că Președintele vorbește în numele Premierului, nu este de natură să genereze încredere. Ba dimpotrivă.

Președintele Iohannis ne pune să alegem între două rele: prelungim starea de urgență, cu consecințe economice și sociale din ce în ce mai grave sau acordăm, încă o lună, super puteri pentru un Guvern care abuzează de aceste prerogative suplimentare.

Ceea ce a lipsit din discursul de astăzi al lui Klaus Iohannis nu au fost răstelile politice la adversari, ci a fost dialogul real și de bună-credință cu Parlamentul și cu toți cei care au ridicat semne de întrebare referitor la capacitatea Guvernului de a gestiona starea de sănătate a românilor și consecințele economice și sociale ale restricțiilor impuse.

PSD a cerut un plan concret de acțiune pentru a putea avea garanțiile necesare că ceea ce se închide astăzi, poate să fie redeschis mâine sau că drepturile oamenilor care sunt restrânse nu vor conduce spre abuzuri sau că există instrumentele sociale și economice de protecție socială. Klaus Iohannis a ales să ignore cu totul această solicitare de bun-simț!

Suntem în fața unei dileme în care trebuie să cântărim cu mare atenție toate consecințele pe care un asemenea vot îl va avea asupra vieții de zi cu zi a fiecărui român. PSD va alege ca întotdeauna o soluție responsabilă. Avem pregătit un plan cu 27 de măsuri economice pentru firme și români care să protejeze locurile de muncă și nivelul de trai. La aceste măsuri vom adăuga și o serie de măsuri absolut necesare pentru agricultură.”, a spus Aida Căruceru.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.