Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Aida Cruceru: Guvernul PNL vrea să vândă România bucată cu bucată. Începe cu banca românilor - CEC și cu perla energiei - Hidroelectrica

Facebook
Aida Căruceru

Liberalii pregătesc un mare val de concedieri și disponibilizări! Semnalul de alarmă a fost tras în plenul Camerei Deputaților de deputatul PSD Aida Cruceru. Ea susține că potopul de declarații alarmiste venite de la reprezentanții Guvernului Orban și anunțurile privind scoaterea pe Bursa a unor entități mari la care statul este acționar nu arată altceva decât că ”Guvernul PNL vrea să vândă România bucată cu bucată!”

”Guvernul PNL pregătește cel mai mare, și cel mai grav, tun din istoria post-decembristă a României: respectiv vânzarea, prin listare la bursa, a celor mai importante companii ale statului român.

Întâi au fost declarațiile șocante ale Ministrului Finanțelor, Vasile Cîțu, care a anunțat că dorește privatizarea CEC-ului adică banca la care români simpli își tin economiile de-o viață, banca prin care se plătesc alocațiile copiilor noștri, dar și pensiile celor care au muncit o viață întreagă, iar apoi Prim-Ministrul liberal Ludovic Orban a declanșat bomba adevărată: TOATE companiile statului român vor fi listate la bursă.

Ministrul Cîțu, cel care a decis să introducă de la sine putere CEC Bank, pe lista companiilor, refuză să spună dacă acest val de vânzări vine la presiunea  instituțiilor financiar bancare internaționale, cu care dânsul s-a văzut pe ascuns, sau este decizia liberalilor 100%. Liberalii nu sunt cinstiți, pentru că în Programul pe care l-au înaintat Parlamentului nu se refereau decât la vânzarea unor pachete minoritare de acțiuni de la Hidroelectrica și Nuclearelectrica. Ei doresc să reducă deficitul doar prin vânzarea a tot ce a rămas românesc.

Listarea pe Bursa de Valori este o formă de privatizare. Privatizarea înseamnă concedieri și disponibilizări, deci oameni rămași pe drumuri.  Înseamnă vânzare la prețuri de nimic a unor bunuri și terenuri care valorează enorm, deci tunuri pentru liberali și pentru clientela lor. Dar cel mai important, înseamnă predarea economiei românești intereselor străine. Dacă CEC se va privatiza, nu va mai fi nicio bancă românească, iar micile afaceri se vor împrumuta cu banii românilor, dar vor da dobânzi și profit băncilor străine care vor cumpara acțiuni CEC, nemaipunând la socoteală patrimoniul inestimabil al CEC, care va fi administrat de acești asasini economici. Dacă Hidrolelectrica se va privatiza, înseamnă că cedăm străinilor cea mai ieftină sursă de energie posibilă, deci le dăm voie să ne controleze prețul la curent și prețul la produsele pe care le consumăm, iar profitul va fi exportat, fără a rămâne nimic pentru bugetul de stat. Dacă Nuclearelectrica se va privatiza, vom lăsa energia nucleară la mâna străinilor, ceea ce este periculos și din punct de vedere economic, dar și din punct de vedere al securității naționale.

Dragi români, PNL vrea să vă vândă locurile de muncă, vrea să vă lase la mila capitalului străin lacom, acum, în prag de Sărbători. PNL v-a mințit în legătură cu motivele pentru care vrea Guvernarea, iar abia acum se văd adevăratele lor intenții: îngenuncherea definitivă a României pentru zeci de ani.

PSD nu va accepta și nu va tolera această politică de vânzare a României! Românii trebuie să știe foarte clar că doar PSD este capabil să îi apere în fața unei drepte scăpate de sub control, mai ales acum, că  dreapta a acaparat toată puterea în România!”, a susținut parlamentarul PSD în plenul Camerei Deputaților.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.