Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

AIEA cere din nou Iranului acces la două instalaţii nucleare

AIEA
AIEA

Agenţia Internaţionaă a Energiei Atomice (AIEA) a cerut din nou Iranului, vineri, un acces la instalaţii în care ar fi avut loc activităţi nucleare clandestine în anii 2000, relatează Reuters potrivit news.ro.

Agenţia ONU reproşa Republicii islamice, într-un raport timestrial prezentat în martie, faptul că nu dă curs solicitărilor sale cu privire la clarificarea unor acuzaţii vizând trei instalaţii - inclusiv cu privire la două instalaţii în care Iranul a interzis accesul AIEA.

Într-un nou raport, trimis vineri statelor membre, directorul general al AIEA Rafael Mariano Grossi, numit în funcţie în noiembrie, ”îndeamnă Iranul să coopereze imediat şi întru totul cu agenţia şi să autorizeze un acces rapid în instalaţii specificate”.

Serviciile americane de informaţii şi AIEA suspectează de mult timp Iranul de dezvoltarea unui program secret de înarmare nucleară, care ar fi fost oprit în 2003.

Teheranul neagă existenţa unui asemenea program şi dă asigurări că nu va încerca niciodată să obţină bomba atomică.

Iranul s-a retras dintr-o serie de prevederi ale Acordului de la Viena din 2015 care-i limitează activităţile nucleare, în urma retragerii Statelor Unite din acest acord internaţional (JCPoA) în mai 2018 şi restabilirii sancţiunilor americane impuse Teheranului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.