Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

AIEA nu a găsit semne ale unei 'bombe murdare' în Ucraina

IGSU Moldova
sos nuclear radiologic

Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică a afirmat, joi, că nu a descoperit niciun semn de activitate nucleară nedeclarată, la trei centre din Ucraina, scrie Reuters, potrivit Rador. Inspectorii AIEA au făcut verificări, la solicitarea Guvernului ucrainean, după ce Rusia a acuzat că Ucraina lucrează la o „bombă murdară”

"Evaluarea noastră tehnică şi ştiinţifică a rezultatelor pe care le avem până acum nu a evidenţiat niciun semn de activităţi şi materiale nucleare nedeclarate, la aceste trei centre", afirmă AIEA într-un comunicat, adăugând că vor fi analizate şi probele de mediu ce au fost colectate.

Inspecțiile au fost efectuate la Institutul de Cercetări Nucleare din Kiev, la Uzina Minieră și de Procesare din Jovti Vodi (regiunea Dnipropetrovsk) și la Uzina de Construcții de Mașini a Asociaţiei de Producţie Pivdeni din Dnipro.

Șeful misiunii, Rafael Mariano Grossi, a declarat că AIEA este pregătită să continue să efectueze inspecții în Ucraina, pentru a se asigura că nu există amenințări nucleare.

O bombă radiologică sau "bombă murdară" este formată din explozibili convenţionali înconjuraţi de materiale radioactive care sunt diseminate în praf în momentul exploziei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.