Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Air India cumpără 250 de aeronave de la Airbus

avion air india

Air India va cumpăra 250 de aeronave de la grupul aeronautic european Airbus, inclusiv 40 de avioane de mari dimensiuni şi 210 cu fuselaj îngust, a anunţat marţi N. Chandrasekaran, preşedintele Tata Group, noul proprietar al companiei aeriene indiene, transmite Reuters.

Tranzacţia face parte dintr-o comandă imensă a Air India pentru 470 de aeronave, care ar urma să includă o comandă pentru 220 de avioane de la Boeing, în condiţiile în care compania aeriană indiană îşi schimbă strategia, sub conducerea conglomeratului Tata, informează Agerpres.

Chiar cu discounturi semnificative aşteptate, tranzacţia va fi în valoare de zeci de miliarde de dolari, într-o perioadă volatilă pentru giganţii din aviaţie, care se confruntă cu presiuni în creştere în domeniul industrial şi al mediului.

"Pe partea noastră, trecem printr-o masivă transformare, angajându-ne să construim o companie aeriană de nivel internaţional. Unul din cele mai importante lucruri îl reprezintă o flotă modernă, eficientă, care are performanţe bune pe toate rutele", a declarat Chandrasekaran.

Este un punct de cotitură pentru Air India, care, sub conducerea noului director general Campbell Wilson, lucrează la redresarea reputaţiei sale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.