Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Airbnb interzice organizarea de petreceri sau evenimente în toate locaţiile listate pe platformă

Be Yourself
airbnb

Platforma de închiriere a locuinţelor între persoane particulare Airbnb a anunţat joi că va interzice organizarea oricăror petreceri sau evenimente în locaţiile propuse pe site-ul său şi că va limita capacitatea de cazare la maximum 16 persoane, relatează AFP.

Această interdicţie se aplică tuturor rezervărilor efectuate începând de joi şi până la noi dispoziţii, a precizat compania într-o postare de blog, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Lovitură pentru Viorel Cataramă! Biroul Electoral Central i-a invalidat candidatura la Primărie

Odată cu pandemia de COVID-19, "unii au ales să transfere ceea ce făceau în baruri şi discoteci în case, uneori închiriate pe platforma noastră", a precizat Airbnb.

"Credem că o astfel de conduită este incredibil de iresponsabilă, nu vrem să fim amestecaţi în asta şi orice persoană care practică sau autorizează acest comportament nu-şi are locul pe platforma noastră", adaugă Airbnb.

Chiar dacă gazdele puteau până în prezent să accepte organizarea unei petreceri în imobilul proprietate personală, 73% dintre locuinţele propuse pe site-ul de internet interzic deja orice fel de eveniment.

Citește și: Liviu Dragnea, în instanță:’Am fost trimis la pușcărie total nevinovat. Pe fond, am fost trimis la închisoare de un complet nelegal’

Airbnb a impus la sfârşitul lui 2019 restricţii pentru a limita petrecerile neautorizate după ce o reuniune de Halloween s-a transformat în dramă, interzicând prezentarea caselor drept locaţii unde se organizează petreceri.

Compania a creat, de asemenea, o echipă care are rolul de a reacţiona rapid în caz de probleme şi de a adopta sancţiuni imediate împotriva utilizatorilor care nu respectă noile reguli privind petrecerile.

Grupul a luat însă măsuri suplimentare odată cu pandemia şi regulile de distanţare fizică, retrăgând de exemplu menţiunea de pe filtrele sale care preciza că gazdele acceptă organizarea de evenimente sau cerându-le invitaţilor să respecte regulile în vigoare la nivel local.

Citește și: Lider PNL: ‘Marcel Ciolacu e Viorica Dăncilă în pantaloni. PSD a pierdut legitimitatea de a râvni la putere’

"Totuşi, în numeroase jurisdicţii mari, regulile de sănătate publică privind adunările s-au schimbat, iar în unele locuri au oscilat în ambele sensuri drept răspuns la evoluţiile ratelor de cazuri de COVID-19, la fel ca şi reglementările privind barurile, discotecile şi pub-urile", remarcă Airbnb în postarea sa.

În acest context, "decretarea unei interdicţii globale a petrecerilor şi evenimentelor este în cel mai bun interes al sănătăţii publice", estimează grupul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.