Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Airbus ar putea primi subvenţii pentru a-şi extinde uzina de elicoptere din Spania

reuters.com/
airbus

Autorităţile spaniole analizează cum ar putea acorda granturi companiei Airbus SE, pentru ca producătorul de avioane şi echipamente militare să îşi extindă o uzină din Spania, transmite Bloomberg, potrivit Agerpres.

Potrivit unei surse din apropierea acestui dosar, Guvernul de la Madrid evaluează acordarea unei linii de credit Airbus, pentru ca aceasta să poată finanţa investiţii în uzina sa din apropiere de Albacete, care produce componente pentru elicoptere. Un aspect discutat este care ar trebui să fie forma facilităţii financiare, astfel încât să se respecte prevederile Organizaţiei Mondiale a Comerţului referitoare la ajutoarele de stat, a mai spus sursa, care a dorit să îşi păstreze anonimatul.

Aceste discuţii fac parte din eforturile administraţiei premierului Pedro Sanchez de a convinge Airbus să investească mai mult în Spania. De asemenea, discuţiile cu Airbus se potrivesc cu încercările lui Sanchez de a atrage investiţii industriale şi a produce mai mult armament în Spania.

Spania are 4% din acţiunile Airbus, mai puţin decât participaţiile de 11% deţinute de Germania şi Franţa. Oficialii spanioli sunt de mult timp nemulţumiţi de investiţiile făcute de Airbus în Spania, pe care le consideră ca fiind prea mici.

Ca răspuns la solicitarea venită de la Bloomberg, Airbus a precizat că poartă frecvent discuţii cu Ministerul spaniol al Apărării, "având în vedere că sunt un client important, însă detaliile cu privire la aceste discuţii sunt confidenţiale". Grupul a adăugat că produce în Spania ampenajele pentru întreaga gamă de elicoptere Airbus şi "orice potenţiale contracte importante ar consolida volumul de muncă".

Bloomberg precizează că o astfel de linie de credit ar putea avea nevoie de aprobarea Comisiei Europene.

Uzina Airbus din apropiere de Albacete produce secţiunile posterioare, atât pentru elicopterele civile, cât şi pentru cele militare. De asemenea, Airbus produce la Albacete partea din faţă şi cea centrală a fuselajului pentru elicopterele militare NH90.

Grupul Airbus este lider global în aeronautică, spaţiu şi servicii conexe. Airbus oferă o gamă variată de avioane de pasageri, de la 100 la peste 600 de locuri, şi mai furnizează elicoptere, aeronave-cisternă, de luptă, de transport şi pentru alte misiuni. Airbus este prezentă în România cu toate cele trei divizii: Airbus Helicopters România şi Premium Aerotec în Braşov şi Airbus Defense and Space în Bucureşti.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.