Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Airbus încheie un acord de producţie în India

reuters.com/
airbus

Grupul aeronautic european Airbus a semnat joi un acord ce prevede producerea de uşi pentru toate variantele de avioane A220 în India, în condiţiile în care statul asiatic caută să-şi majoreze producţia internă, transmite Bloomberg, potrivit Agerpres.

Firma de inginerie Dynamatic Technologies Ltd, cu sediul în Bengaluru, va produce şi asambla uşi pentru aeronave de transport marfă, de pasageri, uşi pentru ieşirile de urgenţă, a explicat Thierry Cloutet, şef de achiziţii al Airbus în India.

Nu au fost date publicităţii detaliile financiare ale parteneriatului.

Uşile, câte opt la fiecare avion, vor fi ulterior livrate la linia finală de asamblare Airbus din America de Nord, a adăugat Cloutet.

La rândul său, şeful Dynamatic, Udayant Malhoutra, a anunţat că livrările vor începe anul viitor.

Acordul va ajuta Airbus să-şi sporească achiziţiile de componente pentru aeronave şi servicii din India, de la 750 de milioane de dolari în prezent la 1,5 miliarde de dolari în următorii ani.

Tranzacţia face parte din programul "Make in India" lansat de premierul Narendra Modi pentru a atrage în ţară producătorii globali din diverse industrii, inclusiv pe segmentul auto şi energie regenerabilă. Creşterea rapidă a sectorului aviaţiei în India ar urma să ducă la o majorare semnificativă a traficului aerian în sudul Asiei.

În 2023, grupul aeronautic a semnat un contract cu Tata Advanced Systems Ltd ce prevede producerea de uşi pentru avioanele din gama A320neo. Airbus are două lunii finale de asamblare în India pentru avionul militar de transport C295 şi elicopterul H125.

Luna trecută, conglomeratul indian Tata Group şi Airbus au semnat un acord pentru a produce împreună elicoptere civile.

Airbus a precizat că elicopterele vor fi exportate şi în unele dintre ţările vecine ale Indiei. Construirea liniei de asamblare va dura 24 de luni, iar livrările ar urma să înceapă în 2026. Locaţia facilităţii va fi decisă în comun de Tata Group şi Airbus, a informat grupul aeronautic cu sediul la Toulouse.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.